Messina szálláshelyek: utazás kereső és látnivaló tipp

Messina

Az Olaszországhoz tartozó Szicília szigetének harmadik legnagyobb városa, Messina provincia székhelye. 1548-tól katolikus főegyházmegyei központ. Szicília északkeleti csücske közelében fekszik, a Messinai-szoros mentén. Vele szemben Villa San Giovanni városa található.

Messina és környéke első rangú szálláskeresője:Vélemények, képek, hotel ár és térkép egy kattintásra magyarul ITT. Apartman, panzió, vendégház sok szálláshely ajánlata. A városában és a tengerpartokon az előkelő hotelek sokszor már nem olyan drágák, sőt egy-egy 3 csillagos hotel komoly kedvezményt ajánl elő és utószezonban. A szállodák hosszú sora a fenti és az oldalsó hotelkeresővel könnyedén áttekinthető.

Kiváló és népszerű, keresett messinai szállodák, szállások:
– Garibaldi R&B (mini panzió, 6 db kiadó szoba 2015. óta foglalható, kettő-, három- és négyágyas)
– NH Hotel Royal Palace 4****, Hotel Messenion 4****, Town House Messina vagy a kisebb Guest House Residence vendégház.

Filléres akciók, last minute és előfoglalás árak az ajánlott szálláshely foglalási oldalakról: Messina hotelek, szállások ITT. Szoba, olcsó magánszállás, apartmanok (kiadó privát lakás, szoba vagy villa, konyhás elhelyezés), kis szálloda, vendégház és diák- turista vagy munkásszállás ITT kereshetően. Az árak gyűjtőhelye, garantáltan jól működő szálláskereső online rendszerekből. Önellátó, reggelis, félpanziós és all-inclusive csomag ajánlatok az egész világból.

Sokan keresnek és találnak jó vagy olcsó szállást még a közelben: Castelmola 1.6 km, Mazzeo 2.4 km, Letoianni 3.1 km, Giardini Naxos 3.8 km, Schisò 3.9 km, Calatabiano 6.7 km, Graniti 7.4 km, Forza dʼAgro 7.9 km, SantʼAlessio Siculo 9.0 km, Piedimonte Etneo 10.2 km, Fiumefreddo di Sicilia 11.4 km és Motta Camastra 11.8 km.

Repülőtér távolságok a központtól: Tito Menniti (REG) (Reggio di Calabria) 15,7 km és Fontanarossa – Catania (CTA) 90,6 km.

Szállás képek, szálloda fotók, hotel szobák:

Az utazás szervezzük meg időben, hogy minden a helyére kerüljön, és ne ott kelljen drága vagy stresszes akadályokba ütköznünk. Ilyen dolog például, hogy jó előre foglaljunk (béreljünk) autót. Az autóbérlés ára így sok esetben csak a fele az ottani (helyi) áraknak.

Leírás magyarul részletesebben:

Messina gazdaságának egyik kulcseleme a kikötő, mely kereskedelmi és katonai feladatokat egyaránt ellát. A mezőgazdaság legfontosabb ágai a citrom-, narancs-, mandarin-, és egyéb gyümölcsök, zöldségek termesztésére korlátozódik. A városban bort is termelnek, valamint fontos nemzetközi vásárt is tartanak itt.

Történelem és nevezetességei, látnivalók:
Messinát a Kr. e. 8. században görög telepesek alapították. Eredeti neve Zancle (jelentése: kasza) volt, ami a város természetes kikötőjének alakjára utalt. A kikötőhöz vezető lépcsőket ma is „Scaletta Zancleának” hívják. A várost Kr. e. 396-ban a karthágóiak fosztották ki, majd a szürakuszai I.Dionüsziosz hódította meg. Kr. e. 264-ben római csapatok érkeztek a szigetre. Az első pun háború végén Messina még mindig szabad város volt, Rómával állt szövetségben. Ekkor Messanának hívták, egy fontos világítótoronynak adott otthont. A város volt Sextus Pompeius székhelye is, amikor hadban állt Octavianus-szal. Róma bukása után a várost a gótok vették be. 535-ben bizánci kézre került. 842-ben az arabok, 1061-ben a normannok igázták le. Egyes feltételezések szerint a pestis is Messina kikötőjébe érkezett meg először 1347-ben. A betegséget a genovai hajók hozták be a palesztinai Jaffából. De a világ első jezsuita iskoláját is Messinában alapították, nevezetesen Szent Ignác, 1548-ban. Ebből alakult ki a későbbi Studium Generale, a mai Messinai Egyetem. A város a 17. század elején élte fénykorát, ekkor spanyol uralom alatt állt. Ebben az időben Európa tíz legnagyobb városa közé tartozott. 1674-ben a helyiek fellázadtak az idegen megszállás ellen. Egy darabig sikerült is megtartaniuk kiharcolt függetlenségüket a francia uralkodó, XII. Lajos segítségével, ám 1678-ban a nijmegeni béke után a spanyolok végérvényesen elfoglalták és kifosztották. Eltörölték a város addigi kiváltságait is, megszüntették az egyetemet és a szenátust.

A spanyolok hatalmas erődítményt építettek a folyamatosan hanyatló városban. 1847-ben Messina első volt az olasz városok közt, ahol zavargások törtek ki. 1848-ban nyíltan fellázadt a Bourbon-ház uralma ellen. A fölkelést leverték. Garibaldi csapatai csak 1860-ban, a milazzói csata után szabadították föl. 1866-ban az olasz egyesülés egyik legnagyobb alakját, Giuseppe Mazzinit választották meg a város képviselőjének. 1908. december 28-a hajnalán a várost csaknem teljesen elpusztította egy földrengés, majd az azt követő cunami. A katasztrófában 60 000 ember halt meg, és a legtöbb ősi épület is elpusztult. Az újjáépítést a rákövetkező évben kezdték meg. 1943-ban az amerikaiak bombázták. Messina a későbbi helyreállítási munkálatok miatt, hősiességéért és helytállásáért érdemérmet kapott. 1955. júniusában itt találkoztak Nyugat-Európa külügyminiszterei is döntvén az Európai Gazdasági Közösség megalapításáról (Messinai Nyilatkozat).

Messina látnivalóinak és egyházi épületeinek sorából elsősorban az a 12. századi Norman katedrális emelkedik ki, melyet az 1908-as földrengést követően, 1919 és 20 között teljesen újjáépítették. 1943-ban újabb restauráció következett, mely a szövetségesek bombázásai miatt vált szükségessé. Az eredeti normann szerkezet csak alapjaiban látható. A homlokzat három késő gótikus beszögelése közül a középső feltételezhetőleg a 15. századból származik, míves dekorációjáról nevezetes. A párkánygerendát Krisztust az evangélisták körében ábrázoló szobor ékíti, valamint feltűnnek még rajta különböző emberalakok, állatok és növények is. Oromzata 1468-ból való. A templom belterét két egyforma hosszú folyosó osztja ketté, melyeket 28 oszlop határol, a beltéri díszítőelemek jó része az eredeti építményből származik. A dóm kriptájában IV. Conrad sírja mellett a 14. századi érsekekét találjuk. Az apszis mozaikjai átépítés alatt vannak. A dóm harangtornya büszkélkedhet a legnagyobb csillagászati órával a világon, 1933 építették Strasbourgban. Népszerű turisztikai vonzerőt jelentenek továbbá azok a mechanikus szobrok is, melyek minden délben a város polgári és vallási történelmének fontos eseményeit elevenítik fel.

Ha Messinában járunk, feltétlen nézzük meg a Dóm téren álló Orion és a kikötő felé néző Neptun szökőkutakat is, Giovanni Angelo Montorsoli alkotásait a 16. századból. Látogassunk el a Helytörténeti Múzeumba, ahol többek közt Caravaggio lélegzetelállító vásznait csodálhatjuk meg. Vagy ott van a katedrális szomszédságában található Palazzo Calapaj, a 18. századi messinai építészet kimagasló példája, amely sikeresen túlélte az 1908-as földrengést is.

Igaz, a partszakasz legérdekesebb látnivalója mégiscsak a Csontváryt is megragadó Taormina. A görög színház lépcsőin ülve méltóságteljesen emelkedik fölénk az Etna. Sétáljunk fel 3323 méter magas csúcsára, vagy közelítsük meg felvonóval, higgyük el, megéri a látványt. Amennyiben kedvet kaptunk a vulkáni képződményekhez, felkereshetjük az Alcantara szurdokot is, ahol még fürdőzni is lehet, ami nagy előny a forróságban. De kellemes sétákat tehetünk a Messinai egyetem botanikus kertjében is. Egy korty, frissítő nedűért a Vitelli bárba érdemes beugrani, mely arról nevezetes, hogy a Coppola által rendezett Keresztapa című film színhelyéül szolgált.

Bármennyire is meglepő, a város 1957-ben létesített 220 kV-os villanyoszlopai is védett műemléknek számítanak, 2006 nyara óta a turisták is szabadon megtekinthetik őket. A vezetékek átívelnek a Messinai-szoroson. A villanyoszlopok különlegessége mégsem ez, hanem hogy építésük idején ezek voltak a legmagasabbak a világon. Noha a villanyvezetékeket, azóta víz alatti kábellel helyettesítették, a méretes villanyoszlopok, azóta is állnak.

Útikalauznak ez bővel elég volt.

Gyorsan szeretné a szállásokat átlátni és az Ön hotelét lefoglalni? A szállás ajánló különleges rendszere össze van kapcsolva másokkal, gyors: Vélemények, képek, hotel ár és térkép egy kattintásra ITT! Nézelődj kedvedre!

Hőmérséklet és egyéb időjárás adatok, megbízható előrejelzések Szicíliában és webkamera: www.accuweather.com/world-index-forecast.asp?partner=netweather&traveler=1&loccode=EUR%7CIT%7CIT015%7CMESSINA%7C.

Webkamerák a kikötőben: www.carontetourist.it/v2.0_it/webcam.mvd.

Messina, Taormina zoomolható GoogleMaps műholdkép és térkép:
[geo_mashup_map]

Utunkhoz jó tanácsok, tippek itt magyarul fórum szerűen. Gyorsan hotelt foglalni Messina belvárosában? A szálláshely ajánló különleges rendszere össze van kapcsolva másokkal, így tényleg csak egy pillanat.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.