Maine Állam USA, látnivaló és szállás útikalauz

Maine Állam az Amerikai Egyesült Államok keleti partján található, az úgynevezett New England térségben. Ez a terület az USA legkeletibb pontja, mondhatjuk, hogy Amerikában itt láthatjuk meg leghamarabb a napfelkeltét.

Szállás ajánlatok összegyűjtése másodpercek alatt, hotel előfoglalás egyénileg gyorsan: Maine Állam városok, szállások minden ajánlata ITT. Hotel, olcsó magánszállás kiadó szoba, lakások, konyhás apartman, kis egyszerű és tiszta vendégház és turista- / diákszállás interneten elérhető, a közvetlen elérhetőségeket a visszaigazolás tartalmazza. A látványosságok, kiemelt helyek közelében is egyszerűen tudunk keresni.

A helyi időjárásra nem lehet panaszunk, mivel nyáron kellemesen enyhe az idő errefelé, amíg télen a hegyekben síelésre tökéletesen hidegre hűl a levegő. A biztonságunk felől sem kell aggódnunk, mivel ebben az államban a legalacsonyabb a bűnözési arány. Minden adott egy kellemes, nyugodt kirándulásra.

Maine állam adottságai elsősorban a természet és a szabadtéri sportok szerelmeseinek kedvez. Találhatunk itt megmászható hegyeket, barangolásra alkalmas erdőségeket és pihenésre alkalmas tengerpartokat. Main-ben vannak az államok legkedveltebb síparadicsomai, ahová évente több ezer ember jön, hogy meghódítsák a sípályákat. Mindközül a legkedveltebb sípálya rendszer a Sugarloaf, ahol a kényelmes szállodák és jó éttermek mellett több mint száz sípálya várja az látogatókat. Síelők körében szintén kedvelt úti cél Bethel, ahol a Grafton Notch State Park is található.

Az állam több mint nyolcvan százalékát fenyőerdők borítják, emiatt fenyőállamnak is nevezik. A hely szezonálisan kedvelt úti cél a sportvadászok körében, akik az itt őshonos állatok trófeáit szeretnék begyűjteni. Nyáron a turisták egyik kedvenc látványossága a híres Acadia National Park, amelynek gyönyörű, változatos növény és állatvilágú erdőségei tizenötezer hektáros területen várják az odalátogatókat.

Az állam tengerpartja majdnem négyszáz kilométer hosszú, és az itt található West Quoddy Head az Egyesült Államok legkeletibb pontja. Az állam partjai mentén igazán festői képek tárulnak elénk, csipkés sziklák, gyönyörű öblök, pihentető strandokat, hangulatos halászfalvak és ezernyi sziget, mint például a Shoals-szigetek, amelyek közrefogják a New Hampshire-i határt. Maine állam kedvelt látványosságai a partok mentén állnak, az állam partjai hatvan világítótoronnyal büszkélkednek, az ezekről készült fotóknak errefelé nagy kultuszuk van. Egyetlen kópiáért egyes helyeken ötszáz dollárt is elkérnek.

A gasztronómia iránt érdeklődők számára lehet érdekes Maine egyik büszkesége, a homár. Állítólag ezeken a partokon kapható a világ legédesebb, legzamatosabb homárja, amit a helyiek nagyon megbecsülnek. A homárfogás ezen a vidéken komoly mesterség, amit minden évben megünnepelnek. Mindenképpen érdemes egyszer ellátogatni a rocklandi Lobster Festival-ra, ahol bár az evés áll a középpontban, egyéb szórakoztató programok is vannak. A sátras homár partik mellett különböző sportvetélkedőkkel szórakoztatják a vendégeket, amelyek közül az egyik legsikeresebb minden bizonnyal a tíz kilométeres futás.

Maine fővárosa Augusta, amely népessége alapján leginkább egy kisvárosnak felel meg. Itt járva mindenképpen érdemes megtekinteni az állam kormányzósági épületét, a csodálatos Maine State House-t, amely még az ezernyolcszázas évek első felében épült. Aki az állam történelmére kíváncsi, betérhet a Maine State Museum-ba, de ha inkább egy fantasztikus családi programot szeretnének, akkor a helyi Viles Arboretum is a rendelkezésükre áll, amelynek több mint háromszáz féle növénye egész évben ingyenesen megtekinthető.

Az állam legnagyobb városa Portland. A kikötőváros utcáin sétálva gyönyörű, tizenkilencedik századi épületeket csodálhatunk meg, köztük a United States Custom House-t, amit a város legszebb építményének tartanak. Gyönyörű festményeket a legnagyobb helyi művészeti múzeumban, a Portland Museum of Art-ban láthatunk. A gyerekek számára lehet izgalmas és tanulságos kirándulóállomás a helyi gyerekmúzeum, a Children’s Museum of Maine, ami állandó kiállításaival az ifjabb generáció látókörét hivatott tágítani. Szintén érdekes látnivalókkal szolgálhat a Longfellow Arboretum, ahol negyven olyan növényfajtát is láthatunk, amelyek ezen a környéken nem őshonosak. A város a környék egyik jelentős vasúti csomópontja, ennek állít emléket a helyi vasúttársaság múzeuma, ahol tizenkilencedik századi mozdonyokat és vasúti kocsikat láthatunk.

Lewiston, a malomváros az állam második legnagyobb városa. Itt járva leginkább művészeti múzeumokat tekinthetünk meg, mint például a Bates College Museum of Art, az Atrium Gallery vagy a Captive Elements Art House. Részt vehetünk a helyi fesztiválok egyikén, először 2014-ben megrendezett Emerge Film Festival-on (újdonság) vagy a Liberty Festival-on.

Bangor az állam északi részének kulturális és nagykereskedelmi központja. A tudományok és a művészetek kedvelői találnak itt az érdeklődési körüknek megfelelő elfoglaltságot, ha betérnek a helyi múzeumok egyikébe, a Maine Discovery Museum-ba vagy a University of Maine Museum of Art-ba. A Cole Land transportation Museum-ban pedig a szárazföldi közlekedés történetébe nyerhetünk betekintést.

Maine állam ritkán lakott, főként erdős területei leginkább a szabadtéri elfoglaltságoknak kedveznek. A hangulatos tengerpartok, a zsúfoltnak egyáltalán nem mondható terek ideális kikapcsolódási lehetőséget biztosítanak. Ugyanakkor a szezonális rendezvények és állandó látnivalók izgalmas és tanulságos programokat kínálnak.

Portland 62 ezer
Lewiston 35 ezer
Bangor 32 ezer

Kiemelt maine-i úticélok, kedvelt települések továbbá: South Portland, Auburn, Brunswick, Biddeford, Sanford, Saco, Westbrook, Waterville, Bar Harbor, Ogunquit, Old Orchard Beach, Kennebunkport, Freeport, Boothbay Harbor, Brunswick, Wells, Rockport, York, Wells, Freeport, Camden, Brunswick és Belfast.

A piros linken keresztül megkapjuk a foglalható szálláshelyek listáját, korábbi vendégek értékelés fóruma: Maine szállás, hotel és apartman árak leírással ITT – közeli, kertvárosi üdülő kemping és apartman (kiadó ház, lakás és nyaraló villa) ajánló. Kis csoportok részére a hotelkereső kínálja a szabad szobákat. Az utazás élménybeszámolók sokat segítenek a fotók mellett a döntésben az online egyéni szállásfoglalásban. Az árak gyűjtőhelye, garantáltan jól működő szálláskereső online rendszerekből. Önellátó, reggelis, félpanziós és all-inclusive csomagok.

Repülőterei: Portland International Jetport Airport (PWM), Bangor International Airport (BGR), Augusta State Airport (AUG), Northern Maine Regional Airport at Presque Isle (PQI), Hancock County-Bar Harbor Airport (BHB) és Eastern Slopes Regional Airport (FRI).

A környék zoomolható térképe, GoogleMaps műholdkép, 3D domborzat vagy StreetView képek, fotók:

Az Atlanti-óceán, észak-északkeletről Kanada Új-Brunswick tartománya, északnyugatról Québec tartomány és nyugatról New Hampshire állam határolja.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük