Lago d’lseo látnivalók, nevezetességek

Lago d’lseo, az Iseói-tó a Tóvidék 5. legnagyobb tava, 24 km hosszú és 5 km széles. Minden oldalról a tó közepét elfoglaló Monté Isolára (Hegy-sziget) látni. Ez a legnagyobb sziget az európai tavakon, s képe elválaszthatatlanul hozzátartozik a széles hegyhátakkal övezett tóhoz. Tőle északkeletre fekszik Capo di Ponté városa, amely kitűnő kiindulópontot nyújt a Val Camonica felfedezésére.

Részletes szállás ajánló egyénileg és kis csoportban foglalható ajánlatok ITT.

A völgyet őskori sziklarajzai tették nevezetessé, s az Unesco a világörökség részének nyilvánította. Mintegy 158 000 sziklarajzot találtak itt, 75%-ukat Capo di Ponté környékén. A rajzok 8000 évesek lehetnek, s az itt élő camoni törzsek vadászó, földművelő életmódjáról adnak hírt. A helyi turistairoda útikönyveket árul a Parco Nazionale delle Incisioni Rupestri (Nemzeti Sziklarajz Park) felfedezésére. Ötféle színű túraút vezet a parkba. Ha vezetőre van szükségük, hívják a 0364-42140-es számot.

A tótól délkeletre Lombardia második legnagyobb városa, Brescia fekszik, amelynek kivételes múzeuma, a Santa Giulia Museo della Citta vitathatatlanul az egyik jobb történeti és régészeti múzeum Olaszországban. A Santa Giulia a bronzkortól napjainkig tekinti át Brescia múltját. Az épületegyütteshez egy 8. századi apácazárda, a Santa Giulia reneszánsz temploma és kerengője, a Santa Maria román kori oratóriuma, valamint a San Salvatore lombard bazilikája tartozik bizánci, lombard és római kori emlékeivel. A longobárd és karoling részleg freskókat és arany ékszereket állít ki, míg a velencei termekben gótikus és reneszánsz anyagot tekinthetnek meg. A római részleg a helyszínen feltárt mozaikokat és bronztárgyakat mutatja be. Bresciában ne hagyják ki a Museo delle

Annit, amely az ország legkitűnőbb ókori fegyvergyűjteményének ad otthont.

Lago d'lseo, Iseoi-tó

A környék zoomolható térképe, GoogleMaps műholdkép, 3D domborzat vagy StreetView képek, fotók, kiváló minőségben:

Web hivatalos: www.lagodiseo.org, természet, közösségi élet és helységek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük