La Paz – szállodák utazásunk

La Paz Bolíviában található 2,7 millió feletti lakosságú óriási város. La Paz (eredeti nevén Nuestra Señora de La Paz, a Miaszonyunknak a Béke Úrnőjének városa, kecsua nyelven Chuquiyapu). A megye székhelye, Bolívia adminisztratív székhelye. Az ország hivatalos fővárosa Sucre.

Nézzen Ön is körül mindössze néhány perc alatt! Kutakodjon néhány dátumra a következő linken: La Paz összes szálláshely ajánlatának keresése ITT gyorsan lehetséges. A szállodák közül a legnépszerűbbek: a Radisson Plaza Hotel La Paz *****, El Rey Palace Hotel **** és a Hotel Lp Columbus ***. Minden kategória 3-4-5 csillagos szállodái megtalálhatóak a belvárosban. Biztonságos, központi fekvésű szállodát tudunk foglalni turista vagy üzleti utunkhoz is gyorsan. A jó árak garantáltak ezen a piros linken keresztül elérhető összehasonlító rendszeren. Igazán olcsó szállás például a Sagarnaga Hotel **, és a Panamerican Hotel *** is sokszor hihetetlenül olcsó egy európai utazó számára.

Budapest és La Paz távolsága 10788 km légvonalban az online távolságszámítóval.

Látnivalók, nevezetességei:
La Paz a Choqueyapu folyó kanyonjában egy fennsík alatt fekszik kb. 3600 méteres tengerszint feletti magasságban. Különleges tájak és számunkra kissé szokatlan életforma fogad itt minket. A legmagasabban fekvő nagyváros egész Dél-Amerikában jól ismert. Látnivalói felsorolva: Calle Jaén Múzeum, Casa de Murillo, El Alto, Plaza Murillo katedrális, Coca Múzeum (a jól ismert üdítőital egy alapanyagáról, virágpiac, San Francisco temploma, Lucha Libre (népszerű programokkal) és még a nagy temető. 2 napig biztosan nem unatkozunk, a helyiek nyelvét megértve és beszélve hetekig is jól szórakozhatunk itt.

Utazás olcsón, repülőjegy-repülőjáratok:
Egy szóval drága az út. Sok esetben egy millió Ft-ért vannak csak jegyek, máskor akciós járatokon már 350 ezer Ft-ért találhatunk oda-vissza repülőjegyet. Például Bécsből indulva 2 átszállással Düsseldorf és Miami érintésével (Air Berlin + American Airlines).

A nemzetközi repülőtér weboldala – El Alto: www.sabsa.aero/aeropuerto-el-alto/.

A helyi, la-pazi utazási irodák ajánlataiból a kirándulások, egyéb programok, egyéb szálláshelyek mint apartmanok vagy vendéglátó családok közvetítése nyelvet tanulóknak hasznos lehet.

Időjárás és meteorológiai alap adatok, hőmérséklet előrejelzések: news.bbc.co.uk/weather/forecast/3957 – nagyon jól érthető BBC hír rendszerén műholdképpel kiegészítve.

La Paz zoomolható térkép – GoogleMaps:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük