Frankfurt látnivalók, a város nevezetességei

Németország ötödik legnagyobb városa Frankfurt leírása bonyolult feladat. A csillogó irodaházak, felhőkarcoló tornyok sokasága kicsit amerikai érzéseket hoz, egy fontos „hatalmi” (pénzügyi) központ Európában. Egy multikulturális modern nagyváros, ahol nagyon szeretnek lakni a helyiek. A várost a „Main”, a Majna-folyó szeli ketté.

A Tőzsde (Börse), 400 pénzintézet a jó elhelyezkedésének egyik következménye, koronázási székhely volt már a középkorban. Repülőtere Németországban a legforgalmasabb.

A konkrét látnivalók felfedezését kezdjük a Römerberg-nél, ahol ráérezhetünk a régmúlt hangulatára, ez a régi városközpont. A Szent Miklós-templom 13. századi alapokon nyugszik (Nikolaikirche). A következő lehet a Szent Pál-templom (Paulskirche), ami fontos jelképpé vált itt.

A Domplatz katedrálisa, új és régi múzeum épületek között erős stílusbeli különbségek vannak, szerencsére még a régi stílus jegyekből is maradt elég.

A város múltjának sok érdekességét mutatja be a Történeti Múzeum (Historisches Museum). A folyótól délre van egy nagyobb múzeumnegyed, ez hét nagyobb múzeumból áll, a kedvenc a Städel Művészeti Intézet (Städelsches Kunstinstitut), óriási képgaléria, a festészet kezdetétől a huszadik századig mutatja be a németalföldi, flamand, francia és olasz mesterek munkáit. A leghíresebb festményekről érdemes előre olvasni (pl. Goethe portréja).

Szállás ajánló, frankfurti hotelek minden kerületben, városrészben gyorsan kereshetőek az interneten a munkásszállás kategóriától a luxus szálloda lakosztályig.

A múzeumnegyed végén kezdődik a régi Sachsenhausen. Az Eiserner Stegen, a gyaloghídon keresztül érkezhetünk a munkás negyedbe. A városi élet kontrasztjai és az olcsóbb, finom helyi sörök miatt is érdemes ide ellátogatni.

Itt található még a Liebieg Ókori Szobormúzeum (Liebieghaus) és az Alkalmazott Művészetek Múzeuma, a Világ Kultúráinak Múzeuma, a Német Építészeti Múzeum, Német Filmmúzeum (Deutsches Filmmuseum) és a Posta- és Kommunikációs Múzeum.

Nevezetességei és érdekességek angol, német és magyar nyelveken: www.frankfurt.de/sixcms/detail.php?id=317596, hwww.frankfurt.de/sixcms/detail.php?id=stadtfrankfurt_eval01.c.317693.de, magyarul a következő oldalon találjuk a legtöbb adatot: hu.wikipedia.org/wiki/Frankfurt_am_Main. Linkek még több hasznos oldalhoz: frankfurt.lap.hu.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük