Enns, Óperencia: régi idők halvány nyomait követve

Enns

Óperenciás tenger a mesékből jól ismert hely, igazából konkrét, Österreich ob der Enns, Ober-Enns, az Enns folyó feletti Ausztria. Az amúgy is mesés tájak, a Duna menti kerékpárút csodálatos lehetőségei miatt többször is érdemes felkeresni a Passau és Bécs közötti szakaszt, nagy városok és apró falvak csodáit tapasztalhatjuk meg, és a vendéglátás itt is szívből jön.

Szállás ajánlatok összehasonlítása gyorsan, egyénileg: Enns és környéke szállások, ausztriai ajánlatok ITT. A város és környéke, hotel, kis szállodák, olcsó magánszállás kiadó szoba, panzió, lakások, konyhás apartman, kemping-üdülő, kis egyszerű és tiszta vendégház és turista- / diákszállás interneten elérhető, a közvetlen elérhetőségeket a visszaigazolás tartalmazza. A látványosságok, kiemelt helyek közelében egyszerűen tudunk keresni. Konkrétan a Gasthaus Backhendlstation Pfandlstubn egy kerthelyiséges vendégfogadó (étterem) 7 kiadó szobával egy érdekes hely, nem mindenki igényeit elégíti ki, a reggelit és a tisztaságot fejleszthetnék, a nagyon szélsőséges vélemények ezt támasztják alá, egy éjre ajánlható. A Hotel zum Goldenen Schiff jóval elegánsabb 22 szobás ház, ahol az elhelyezkedés és a tisztaság is rendben van.

Utazás élménybeszámoló, hotel, szállás és látnivaló ízelítő képek:

Steyrtől észak felé Felső-Ausztria és Alsó-Ausztria természetes határát képezi a város, végül a Dunába ömlik Enns városánál.

Városok, települések a közelben, környéke szállás ajánlóval online: Sankt Valentin, Ansfelden, Mauthausen, Au an der Donau, Markt Sankt Florian, Asten, Sankt Pantaleon, Kronstorf, Schwertberg, Hofkirchen im Traunkreis, Perg és Dietach.

Repülőterek távolsága a központtól légvonalban: Linz – Blue Danube repülőtér (LNZ) 22,0 km.

A környék zoomolható térképe, GoogleMaps műholdkép, 3D domborzat vagy StreetView képek, fotók, kiváló minőségben: [geo_mashup_map]

Budapest és Enns távolsága kb. 410 km autóval az online útvonaltervező ajánlásával, az utazási idő így kb. 3 óra 50 perc autópályákon haladva. Mellékutakon (fizetős autópályán kívül) haladva 6 óra 55 perc (428 km).

Útleírás, látnivalók és nevezetességek – események, hírek, program ajánló és képek. Miért jó ide foglalni?
– Stadtturm, torony.
– Basilika Lauriacum, templom.
– A közelben van a Mauthauseni koncentrációs tábor, emlékhelye.

Basilika Lauriacum templom

– római kori telepesek emlékei
– helytörténeti múzeum

hu.wikipedia.org/wiki/Enns_(v%C3%A1ros)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.