Dolný Kubín – Alsókubin Szlovákia: utazás ajánló

Dolný Kubín – Alsókubin

55.06 km²-es területű önkormányzat, közel 20 ezer állandó lakosú település, a hozzá tartozó teljes körzet teljes lakossága 39 ezer 500 fő.

Kevés érdekességet tartogat az útikönyvek szerint, ami a természetbarátokat biztosan megmosolyogtatja, hiszen többnyire a nap végén érkeznek ide, amikor egy rövid séta és egy étterem vagy söröző minden igényüket kielégíti, hasonlónak mondhatjuk sok tiroli faluhoz, kisvároshoz így, ahol gazdálkodásból és a turizmusból tartják fenn magukat elsősorban, sőt fejlődnek minimális ipari tevékenység mellett. A Kis-Fátra túra útvonalai egyre ismertebbek a magyar utazók körében, az angol, holland és a német utazók is felfedezték maguknak, ami nagy szó.

Szállás ajánlatok összehasonlítása gyorsan, egyénileg: Dolný Kubín – Alsókubin szállások, ajánlatok ITT. A település és környéke, hotel, kis szállodák, olcsó magánszállás kiadó szoba, panzió, lakások, konyhás apartman, kemping-üdülő, kis egyszerű és tiszta vendégház és turista- / diákszállás interneten elérhető, a közvetlen elérhetőségeket a visszaigazolás tartalmazza. A látványosságok, kiemelt helyek közelében egyszerűen tudunk keresni. Friss vendég vélemények, értékelések a leírások mellett fórum szerűen. Legkeresettebb a Villa Helia Panzió 3*** (5 db szoba), nagyobb ház a Holiday Park Orava – Hotel Orava (mini szálloda 16 szobával), régebbi a Penzion Leštiny háza.

Városok, települések a közelben, környéke szállás ajánlóval online: Rózsahegy (Ružomberok), Zázriva, Lucski, Liptótepla, Árvaváralja, Bukovina, Párnica, Hrustin, Poruba, Zázriva, Gombás és Liszkófalu.

Utazás élménybeszámoló, hotel, panzió és apartman szállás és látnivaló ízelítő képek:

Útleírás, látnivalók és nevezetességek – események, hírek, program ajánló és képek. Mikor és miért jó ide foglalni?
Az Árva völgye a Felvidék egy régóta szegény területe, ahol a népsűrűség is alacsony. A török idők után telepítettek innen el jobbágyokat, tótokat elsősorban az Alföld déli részére (lásd pl. Békéscsaba). Sok régi falusi épület fennmaradt a térségben, nem volt pénz a felújításukra, a zubereci skanzenben visszatekinthetünk a régi időkre, 100-200 évvel korábbra. Fő látnivaló az Árva vára, másoknak a turdossini fatemplom is ugyanígy vonzó. Hivatalos város weboldala: www.dolnykubin.sk. Alsókubinban érdekes művészeti kiállításokra bukkanhatunk.

Fontos a téli program lehetőségeket megemlíteni. A síközpont (Ski Park: www.kubinska.sk), közel található a vasútállomáshoz is, és szép a környező táj, különböző nehézségű sípályák, és megfizethető bérletek várnak.

Több panziónak van saját étterme, ami megfizethető. Ezen kívül a városi büfék a legkedveltebbek, ahol a hamburgerek mellett vegetáriánus ételt vagy éppen grillcsirkét is fogyaszthatunk.

A helyi helyi turisztikai iroda napközben tud segíteni a legtöbb kérdésben, a város főterén található.

Budapest és Dolný Kubín – Alsókubin távolsága kb. 252 km autóval az online útvonaltervező ajánlásával, az utazási idő így kb. 3 óra 45 perc autópályákon haladva. Mellékutakon (fizetős autópályán kívül) haladva 4 óra 15 perc (244 km). A város autóbusszal és vonattal is megközelíthető, a tömegközlekedés jónak mondható.

A környék zoomolható térképe, GoogleMaps műholdkép, 3D domborzat vagy StreetView képek, fotók, kiváló minőségben:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük