Ciudad Guayana, szállás Venezuelában

Guayana Város Bolívar államban, Venezuelában található. Az Orinocótól délre fekszik, ahol a folyó a Caroní folyóba torkollik. A várost hivatalosan 1961-ben alapították a Caroni két partján fekvő ó- és újváros egyesítésével.

Óriási város, mégis viszonylag kevés szálláshely lehetőség közül válogathatunk. Hotelek keresés akciós árakkal Ciudad Guayana-ban (angolul) ITT. Óriási nagy hotelek és kis panziók, apartmanok és vendégházak is találhatóak itt, amelyek felkutatásához a spanyol nyelvtudás nagyon nagy segítség.

Megközelítőleg egy milliós lakosságával nagyvárosnak számít Venezuelában. Jelentős vasiparának köszönhetően az ország leggyorsabban fejlődő városa. Egyike Venezuela öt legfontosabb kikötőjének, mióta a Bolívárban gyártott árukat az Atlanti-óceánon keresztül szállítják, az Orinoco folyón át. Alapítása óta a fejletlen városrészekből mára a guayanai régió legjelentősebb ipari központja, valamint a növekedés góchelye lett az egyébként tipikusan gyéren lakott venezuelai térségben.

A 1960-as várostervezést annak ellenére sok kritika érte, hogy a MIT és a Harvard tervezői vettek részt benne. Lisa Peattie „Kilátás Barrióra” című értekezése hűen festi le azokat a negatív társadalmi hatásokat, melyek akkor jelentkeznek, amikor egy modernizálódó város a semmi közepén, figyelmen kívül hagyja a társadalmi, gazdasági, kulturális és éghajlattani összefüggéseket.

Időjárási adatok és előrejelzések: http://www.worldtimeserver.com/weather_in_VE.aspx?forecastid=VEXX0010

Zoomolható műholdkép és térkép sok információval:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük