Bologna látnivalói, nevezetes események és helyek

Bologna története, látnivalók és nevezetességek

1944-ben komoly bombatámadás érte, ennek ellenére a történelmi belvárost nagyrészt megmaradt, ill. szépen felújították. Sok középkori, reneszánsz és barokk emlékmű található a városban.

A város területén i.e. 5. századtól Etruszkok lakták. A római idők után 728-ban a longobárdok foglalták el. 1088-ban egyetemet alapítottak, az akkor független és gazdag városban, ez volt a legelső Európában. A bolognai felsőoktatási reform juthat eszébe sokaknak. Reméljük az EU-ban a felsőoktatási tanulmányokra jó hatással lesz ez hosszútávon.

Néhány múzeum mellett sok a híres épület a városban, ill. Michelangelo néhány korai munkája, márványszobra a városban megtekinthető.

A város egyik centrális tere a Piazza Porta Ravegnana, itt találjuk a város egyik építészeti érdekességét, a két XII. század elején épült egymás felé dőlő toronyt. Az egyik 98 m magas, a másik magassága az előzőnek a fele, de elhajlása 3,2 m. A régi Városháza igen gazdag könyvtárral büszkélkedik. A sok-sok épület nem csupán turisztikai látványosság, hanem a város életének szerves részei.

A város híres szülöttei pl.: XIV. Benedek pápa (Prospero Lambertini), XIII. Gergely pápa (Ugo Boncompagni), XV. Gergely pápa (Alessandro Ludovisi), IX. Ince pápa (Bologna), Pier Paolo Pasolini olasz író, költő, teoretikus és filmrendező.

Bevásárlónegyedek: Centro Commerciale Navile, Centro commerciale leclerc pianeta
Ismert nagy konferencia-központ: Fiera di Bologna
Múzeumok: Pinacoteca Nazionale, Mambo
Műemlékek: San Giacomo Maggiore templom, San Petronio, San Domenico, Porta San Felice, Le due Torri Asinelli e Garisenda
Nevezetességek név szerint: Piazza Maggiore, Piazza del Nettuno, Bologna Fair, Le Tre Corti, Cemetery La Certosa – Oktatási intézmények közül kiemelkedik az egyetem, érdekes még az egyetemi negyed.
Egy híres park a Parco La Montagnola
Vasúti pályaudvara: Stazione Ferroviaria: Bologna Centrale Grandi Stazioni
Stadionok: Land Rover Arena, Stadio Renato Dall’Ara, PalaMalaguti
Színházak: Teatro comunale di Bologna, Parrocchia di S.Maria Lacrimosa

Bologna központja

Bologna szállások ITT, szálloda és kiadó apartman keresés tippek, blog ajánló a linken.

Programok, aktuális események naptára és friss hírek a helyi portálon: www.eventi-bologna.it, a turisztikai témák szépen feldolgozva. Még több turisztikai információ, idegenforgalmi irodák stb.:www.bolognawelcome.com, városnézés, éttermek, színház, zene, szórakozóhelyek stb..

Szólj hozzá!

Legyél te az első hozzászóló!

avatar
  Subscribe  
Visszajelzés