Bishkek Kirgizisztán fővárosa szállások és látnivalók

Bishkek / Bişkek

Kirgizisztán fővárosa. Kirgizisztánban található Közép – Ázsia egyik leglátványosabb és legrohamosabban fejlődő városa, egyetemi város. Lakossága kb. 950 000 fő. Maga a város nem olyan régi (1878-ban alapították), de a körülötte lévő városok hozzásegítik látványosságaikkal az ő fejlődését.

Szállás ajánlatok összehasonlítása gyorsan, egyénileg: Bishkek szállás, ajánlatok ITT. A főváros és környéke, hotel, kis szállodák, olcsó magánszállás kiadó szoba, panzió, lakások, konyhás apartman, kemping-üdülő, kis egyszerű és tiszta vendégház és turista- / diákszállás interneten elérhető, a közvetlen elérhetőségeket a visszaigazolás tartalmazza. A látványosságok, kiemelt helyek közelében egyszerűen tudunk keresni. Friss vendég vélemények, értékelések a leírások mellett fórum szerűen.

Jó akciók, last minute utazás akciók az ajánlott szálláshely foglalási oldalakon. Biskek hotelek, szállások ITT. Szoba, olcsó magánszállás, apartman (kiadó lakás, ház vagy szoba), kis szálloda, vendégház és diákszállás (hostel) ITT kereshetően. Az online árak gyűjtőhelye, garantáltan jól működő szálláskereső online rendszerekből. Önellátó, reggelis, félpanziós és all-inclusive csomag ajánlatok egész Kirgizisztánból, Ázsiából, a világból Európán kívül.

Hyatt Regency Hotel (belvárosi), Golden Dragon Hotel és a Best Eastern Pinara Hotel központ közeli szálloda, Jannat Hotel Bishkek, az Asia Mountains Hotel (1-2) mint helyik kis családi panziók vagy vendégház, Club Hotel Dostuk szintén az interneten kereshető.

A város jellegzetessége a széles utak és a márványborítású épületek. A városban nagy területen vannak közparkok, emlékművek és egyéb régi korra jellemző érdekességek. Az egyszerű kis utcákban is vannak fák, ami kellemes vidékies látványt nyújt. Ez a város híres arról, hogy a legtöbb zöld növénnyel rendelkezik a többi városhoz képest. Egy órás utazással juthatunk el a 40 kilométerre lévő Ala – Too hegységbe, aminek magassága 4800 méter. A látvány magáért beszél, hihetetlen élményt nyújt. Itt van az Ala – Arcsa Nemzeti Park, amelyet feltétlenül tekintsünk meg odautazáskor. Az Állami Történeti Múzeum és az Állami Iparművészeti

BishkekA látnivalók, nevezetességei sora, a múzeum remekei kellemes kikapcsolódást ígérnek. Frunze Emlékház ősi ereklyéket rejt, megtekintése idegenvezetéssel valósulhat meg. Lenin szobrokat szinte mindenhol láthatunk a városban, még a főtéren is volt, de áthelyezték a Parlamenttel szemben.

Egy lovas szobor áll a vasútállomásnál, Mihail Vasziljevics Frunze-t ábrázolja lóháton, ő Frunze parancsnok, akit vörös érdemrenddel tüntettek ki a háborúban elvégzett hősies tetteiért.

A kulturális központ és egyetemi város rengeteg értéket rejt. Az ország egyetemeinek listája: en.wikipedia.org/wiki/List_of_universities_in_Kyrgyzstan.

A Fehér Ház igazi hétemeletes látványosság, csodálatos fehér márvány borítása egyedülálló. A város filmipari központ. A fővárosban sok éjszakai szórakozási lehetőség van. A Night Clubok lehetőséget adnak a kikapcsolódásra. A bazárok, piacok, plázák rendkívül bő választékkal állnak rendelkezésünkre. A Dordoj piacon mindent megvásárolhatunk, amit csak akarunk.

Biskekbe úgy juthatunk el a legkönnyebben, ha repülőgéppel például Bécsből juthatunk oda. Repülőjegy kereséssel, átszállással Budapestről is egyre több a lehetőség. ~ 87 ezer forintos, kifejezetten jó áron találtunk 2017.-re repülőjegyet nyárra, lásd. pl.:
INDULÁS – 2017. júl. 15., Szo
BUD FRU
1 átszállás
Pegasus Airlines – PC332
12:50 BUD Budapest 2 óra
15:50 SAW Isztambul Sabiha (Törökország)
csatlakozás a repülőtéren:
Várakozás 4 óra 15 perc
Pegasus Airlines – PC702
20:05 SAW Isztambul Sabiha 5 óra 05 perc
4:10 (+1) FRU Biskek
Érkezik: 2017. júl. 16., V Utazás időtartama: 11 óra 20 perc

Budapest és Bishkek távolsága kb. 5257 km autóval az online útvonaltervező ajánlásával, az utazási idő így kb. 68 óra részben fizetős utakon, autópályákon haladva. Mellékutakon (fizetős autópályán kívül) haladva 71 óra (5300 km). Illúzióink ne legyenek, ez egy-egy teljes hét lenne oda és vissza, és az útközben fellépő nem tervezhető akadályokról akkor még nem is beszéltünk. Természetesen rengeteg szépséggel találkozhatunk nyári békeidőben útközben, így egy csoportos expedíció keretében terve vehetjük ezt az óriási 2-3 hónapos kalandot.

A következő piros linken vagy az oldalsó hotelkeresővel megkapjuk a foglalható szálláshelyek listáját sok településre magyarul. Garantáltan kedvező egyéni árak a felsorolt szállások esetén: Szállások árakkal leírással ITT – szállodák, kemping és apartman ajánlatok is. Kis csoportok részére a hotelkereső kínálja a szabad szobákat. Név szerint kedvelt szállások vagy szállodák például: Solutel Hotel 4 **** (szinte minden szempontból maximálisan kielégíti a vendégek igényeit a ház), Bishkek House Apartament (1 hálószobás teljesen felszerelt lakás).

Hotel luxus Solutel

Hotel Solutel terasz

A környék zoomolható térképe, GoogleMaps műholdkép, 3D domborzat vagy StreetView képek, fotók, kiváló minőségben:

A kínálatban, városok / szállások száma és távolsága a környéken – az oldalsó szálláskereső segít gyorsan: (üres volt legutóbb).

Szólj hozzá!

Legyél te az első hozzászóló!

Visszajelzés
avatar
wpDiscuz