Abu-Dzabi / Abū Dhabi szállások és történet

Abu Dzabi, az Egyesült Arab Emírségek csodálatos fővárosa, mely régen az Abu Dhabi nevet adták. A névváltozásra 1993. június 9-én került sor, melyet a Földrajzi Név Bizottság hagyott jóvá. A fantasztikusan szép Dubai, ami az Emírség fővárosa után, a legnagyobb város az országban.

Perc alatt kikeresheted, összehasonlíthatod az összes szálláshely árát az internetről. A szálláskereső online rendszerek és irodák ajánlatai egy helyre gyűjtve: Abu-Dzabi szállások árak, hotel akciók ITT. Ágy, szoba, olcsó magánszállás, apartman, szálloda (kiadó lakás, privát házak), kis vendégház szállás ITT kereshetően. Önellátó, reggelis, félpanziós, all-inclusive csomag ajánlatok az egész Világból.

A várost a Perzsa öböl egyik szigetére helyezték. A rendkívül látványos és pazar területet több híd is összeköti a szárazfölddel. Abu Dzabi az ország szívében, középen helyezkedik el, a Perzsa öböl partjainál.

Hotel szállás kereséshez a fenti linket vagy az oldalsó (magyar) szálloda keresőt ajánljuk. Garantáltan jó akciós ajánlatokat is megtaláljuk, az árakban óriási különbségek vannak, szerencsére ez a szolgáltatások színvonalában nem jelentkezik ez a különbség egy szint felett (modern, légkondicionált apartman és hotel épületek). Az arab utazások specialistái turista csoportok részére olykor extra kedvezményeket is tudnak nyújtani.

Élménybeszámoló utazós és szálloda fotó galéria 1:

Az országban mindenhol rendkívül meleg időjárás uralkodik. Már év elején a hőmérséklet meghaladhatja a 20 celsius fokot, és később elérheti akár a 47 Celsius fokot is.

A páratartalmat a tenger csak még jobban növeli, így állandó fülledt levegőre kell számítanunk.

Abu Dzabi város 1761 – ben jött létre, azóta – mondhatjuk úgy is, hogy – rendkívüli változásokon ment keresztül a rövid története során. Az alig hatezer fős lakosság majdnem 400 000 főre szaporodott a 21. századra. A várost kezdetben Sahbút Bin Szultán vezette, de nem indult meg az a fejlődés, amit terveztek, így vezetőt váltottak 1966– tól Zájed személyében. A városnak Zájed hozta meg az áttörést és rendkívül ütemben fejlődött.

Kezdetben gyöngyhalászattal, majd kőolajtermeléssel gazdagították az országot. Abu Dzabiba többféleképpen látogathatunk el, hiszen rendelkezik korszerű repülőtérrel, hajókikötővel (Mina Zájed) és a szárazföldi autópályák is megfelelnek arra, hogy megközelítsük ezt a gyönyörű várost. Abu Dhabin keresztül futó 10 sávos autópályán eljuthatunk 20 perc alatt a Nemzetközi Repülőtérre és 50 perc alatt Dubaiba.

Turisztikai szempontból fantasztikus élményben lehet részünk. A városban luxusszállodák, szabadidő központok, múzeumi látványosságok és nem utolsó sorban különböző luxus sportolási lehetőségek várják az oda érkezőket. Már a sziget jellemzői közé sorolhatjuk a csodálatos, parti-line Saadiyat Beach Golf Club-ot, melyet sokan kedvelnek és térnek vissza máskor is.

Abu Dzabi városába repülőgéppel juthatunk el a Budapest-Bécs vonalról.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük