Visegrád szálláshely, nyaralás: hotelek és apartman

Visegrád

Méretét tekintve hazánk egyik legkisebb városa, a Pest megyében található Visegrád közkedvelt kirándulóhelynek számít. Nemcsak a fővároshoz mért viszonylagos közelségének köszönhetően, Budapesttől mindössze 30 kilométerre fekszik, de korának, Magyarország egyik legősibb városa, és nevezetességeinek is betudható népszerűsége.

Megdrágult az eddig akciózó Royal Club Hotel Visegrádon. Egy-egy népszerű panzió tele van a hétvégére. Mit tehet a szálláskereső?

Itt érdemes körülnéznünk visegrádi szállások ajánlatai között: Visegrád szállás ajánlatok, minden ár online kigyűjtése ITT: hotel, panzió, turista vendégház, a teljes árlisták kereshetően. Kattints az előző piros linkre! Garantáltan jó egyéni árak, jellemzően jóval a portai (lista) árak alatt, kedvezmények. Az összes szállásfoglalási rendszer árát kigyűjti másodpercek alatt ez a rendszer. Szép fotók, képek, térkép és leírás is segít a döntésben. Kutakodjon néhány dátumra bátran!

Szálláshely online akciós árai Visegrádon és a környéken, szobafoglalás gyorsan díjmentesen: Visegrád Termál hotel szállás – Hotel Silvanus, Hotel Visegrád, és itt van még a Hotel Honti és Panzió két épülete: ohm.hotelhonti.hu, az új és a régi szárnynak is megvan a maga előnye.

A további kiadó szobák és panzió visszajáró vendégköre nem egy zárt klub, de mégis a fentiek viszik el a turisták jelentősebb részét. Rózsa Vendégház **, a Hotel Vár Kastélyszálló Visegrád *** és néhány kiadó apartman vagy szoba (Zimmer frei) nem veheti fel a versenyt a wellness hotelekkel. Szállások még: Villa Harmónia ***, ELTE Üdülő, Kék Duna Autóskemping a nyári sátorozóknak, Jeka turistaházak, Affini Vendégház üdülési csekk elfogadással: www.affini.hu, lakások (apartmanok): Budai Antalné, Dudás Lászlóné, Greguss Zoltánné, Havér Lászlóné, Hellenbrant Antalné, Honti József, Illés Istvánné, Kálvária fogadó vagy  a Kálvária fogadó. A Komfort Zóna a vidéki elvonulás helye. Mókus Ház, Pereszlényi Zoltánné, Rencz Jánosné, Schubauer Józsefné, Schült Mihályné, Schüszterl Károlyné, Szabóné Mayer Katalin, Vogel Rudolfné vagy a Tekla Villa is lehet a vendéglátónk.

Az érkező vendégek kérdéseit és a korábbi vendégek véleményét a hozzászólások részben várjuk.

Útikalauz leírás:

A Dunakanyar szépségét, a Várhegy tetején magasodó, 13. században épült Fellegvárat és Salamon-tornyot, valamint a Károly Róbert építette Királyi Palotát, talán mindenki ismeri. Ahogy a Mogyoró-hegyi vadaspark és játszótér, a nyári bobpálya és a családosok és kezdők síparadicsomaként számon tartott visegrádi gyepsí pálya is méltán népszerű a fiatalabbak és kalandvágyóbbak körében. Hogy a nyaranta megrendezésre kerülő, kicsiket és nagyokat egyaránt vonzó, múltidéző Reneszánsz Napok elnevezésű rendezvényről már ne is beszéljünk. Visegrádot csak szeretni lehet! És hogy ne csak szeressük, ismerjük is, vegyük egy kicsit alaposabban górcső alá nevezetességeit, látnivalóit.

Fellegvár
Már a vár építésének körülményei is mesésen hangzanak, költségeit IV. Béla királyunk feleségének Bizáncból hozott ékszerei fedezték. Később e két toronyból és egy lakópalotából álló, erődítésfalakkal övezett várrengetegben őrizték a magyar koronázási ékszereket is. Az épület többször került a törökök kezére, akiknek köszönhetően, ma is romos állapotban látogatható. Helyreállítása már a 19. század derekán megkezdődött, napjainkban is tart. A fellegvárban számos kiállítás várja a kultúrára fogékony látogatókat, köztük a vár és a Szent korona történeti kiállítása, és a kisebbeket is vonzó vadászati, halászati és gazdálkodási kiállítás, illetve a panoptikum.

Királyi Palota

kilátás a hegyről Visegrádon

kilátás a hegyről

A ma szintén csak romos állapotban látogatható palota egykor fényesebb napokat is megért. A 15. század közepéig hazánk királyainak székhelye volt, majd Zsigmond döntése értelmében, aki Budára tette át székhelyét, nyári rezidenciává vált. Késő gótikus stílusjegyeit az épület Mátyás királynak köszönheti, mind a Múzsák-kútja, mind a 2000-ben rekonstruált Herkules-kút reneszánsz elemeket mutat. A palotát szintén a török hódítás idején hagyták hátra. Bár a korabeli itáliai reneszánsz udvarok között is megállta a helyét, a 18. században romjait is elbontották. Feltárása igen későn, a huszadik század közepén indult meg, és még ma is tart. A palotában az 1952. óta működő Mátyás Király Múzeum kiállításait és a kőtár emlékeit tekinthetik meg az érdeklődök.

Salamon torony

A Fellegvár Salamon toronynak nevezett lakótornyát a 13. században emelték. Károly Róbert idején ebben a hatszögletű toronyban szállásolták el a királyokat, később a mellőzött torony raktárként funkcionált. Felújítására csak a törökök kivonulása után lehetett gondolni, a munkálatokat Schulek Frigyes tervei alapján Henszlmann Imre végezte. Jelenlegi formáját a csak a 20. század közepén nyerte el. Tulajdonképpen a hajdani lakótoronyban kapott helyt a Mátyás Király Múzeum is.

Sibrik domb

A dombot elsősorban az I. Konstantin idején épített, római kori erődítmény miatt érdemes felkeresni. Nem árt, ha tudjuk azonban, 1009-ben itt emelték a város első templomát is. Egész a tatárjárásig ez a hely képezte Visegrád központját.

Kálvária kápolna és Keresztelő Szent János Plébánia

Visegrád egyházi épületeinek sorából e kettőt emelhetjük ki. Míg a 18. században épült, barokk kápolnát az onnét táruló ragyogó kilátás és az épület közvetlen közelében magasodó sziklaképződmény teszi érdemessé látogatásunkra, utóbbiban Visegrád első templomának utódját tisztelhetjük. A templom különleges ünnepe és hagyománya az Úrnapi virágszőnyeg elkészítése, mely készítésétől még 1 hónapig látható. A visegrádi búcsú június 24-én, illetve szeptember 8-án kerül megrendezésre.

Görgey-ház és Vízibástya

A 48-as szabadságharc vitatott múltú tábornokának házát szintén Visegrádon, a Fő utca 5. szám alatt tekinthetjük meg. A Fő utca látványosságai közé tartoznak a 13. századból származó Vízibástya romjai is, melyeket a hajóállomástól igen rövid sétára találunk.

Bár a híres lepencei strandfürdő 2011-ig átalakítás miatt nem üzemelt, nyitása után a vendégek nemcsak a gyulladáscsökkentő termálvíz gyógyító hatását élvezhetik, élmény- és barlangfürdő is várni fogja a vendégeket.

Visegrád a természet kedvelőinek és a kirándulóknak is tartogat meglepetéseket. A Pilisi Parkerdő által üzemeltetett Visegrádi Kiránduló Központban elsősorban a gyerekek számíthatnak feledhetetlen szórakozásra. Az erdei művelődési házban játszótér és vadaskert is működik, valamint az apróságok természetvédelmi programokon is részt vehetnek.

Az Apátkúti-völgy alsó szakaszán található Ördögmalom-vízesés már az idősebbeket is elkápráztatja. A mozgássérülteknek sem kell lemondaniuk az élményről, az aszfaltút felől kerekesszékkel is fel lehet kapaszkodni a vízeséshez.

Persze ott van a sokak által kedvelt Mogyoró-hegy is, míg vadasparkja minden korosztály számára izgalmas látnivalókkal szolgál, a terület útjai remek terepei lehetnek egy-egy hosszabb-rövidebb túrának is.

Visegrádra gépkocsival, a Volánbusz menetközi járataival, vagy a Mahart hajójárataival is eljuthatunk. Utóbbi Szentendre érintésével ér el Visegrádra, ahonnét akár Esztergomba is tovább hajózhatunk. A Vigadó térről induló kirándulóhajó, melyre a Batthyányi téren is felszállhatunk, május és augusztus között hétfő kivételével minden nap közlekedik. Budapestről szárnyashajó járatot is indítanak Visegrádra, mely a júniustól augusztusig tartó időszakban hétvégén, illetve pénteken közlekedik.

Mind a nyári bobpályát, mind az augusztus 20-a után üzemelő gyepsí pályát, ahol kezdőknek 30%-os kedvezményt nyújtanak, a Fellegvár szerpentin útján haladva közelíthetjük meg, illetve busszal és a szobi vonattal, Nagymarosról a visegrádi komp igénybevételével.

Visegrád mellett kedvelt pihenő hely Verőce, Nagymaros vagy Kisoroszi is.  Olcsó vendégház, olcsó kis hotel is foglalható általában direktben. Ami meglepő lehet, hogy mégis a drága luxushotelek, a 4 csillagos luxus, amire igazából komoly igény van. Közelben van még Szokolya, a mi a Dunakanyarban kirándulóknak egy jó célpont lehet.

Zoomolható térképe, GoogleMaps – Visegrád és környéke:
[geo_mashup_map]

Dunakanyar - Visegrád

Dunakanyar

Visegrád környéke települései Magyarországon szállás ajánlóval: Nagymaros 10, Kisoroszi 1, Dunabogdány 2, Dömös 1, Zebegény 12, Kismaros 8, Pilismarót 1, Tahitótfalu 4, Szokolya 1, Dobogókő 5, Leányfalu 8 és Vác 3. Távolabb Esztergom, a szlovákiai oldalon Párkány – Sturovo.

Egy hozzászólás a(z) “Visegrád szálláshely, nyaralás: hotelek és apartman” bejegyzéshez

  1. Visszajelzés: Szentendre szállás foglalás: panzió és hotel keresés élménybeszámolókkal

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.