Várpalota apartman: kiadó lakás rövid, közép és hosszútávra

Dunántúlon, Veszprém megye keleti szélén terül el a közel 20 ezres lakosságú Várpalota (2019-ben 19436 fő). A város két megyeszékhely, Veszprém és Székesfehérvár között található, nagyjávól félúton, Budapesttől 90 kilométerre, a Balatontól pedig 30 kilométerre (Balatonfüred 42 km autóval).

A város főbb látnivalói közül kiemelkedik a Szabadságtéren álló várpalotai vár, avagy a Thury-vár. A máig épen megmaradt egység a régi palota rész, ami országos viszonylatban is egyedülálló; kőablakok, kváderes osztású homlokat, világi falfreskók találhatók itt. 1989-ben véghezvitt bontási munkának köszönhető, hogy láthatóvá váltak az eredeti homlokzaton a kőkeretes ablakok illetve két rózsaablak, így nyújtva múltidéző látványt a jelen kor látogatóinak.

A Thury-várral (palotával) szemben, a város központjában találjuk a Római katolikus templomot, amit Varschafter János székesfehérvári építőmester épített barokk stílusban 1774 és 1777 között. A Jókai utcában helyezkedik el a késő barokk stílusban épült Református templom. A vár mögött, a Thuri György téren épült az Evangélikus templom, egy korábban ott álló templom helyén.

Ezen felül taláható még két kápolna a városban; a Zichy-kápolna, amely a római katolikus temetőben helyzkedik el, 1738-ban épült Nádel, palotai német kőfaragó által. Várpalota Loncsos városrészében pedig a Szent Donát-kápolnát találjuk, ami a XVIII. században épült, majd 1999-ben újították fel illetve szentelték újra.

Kiemelkedő látnivaló még a Gróf Apponyi Albert liget-ben található Trianon Múzeum. Ez az egyetlen olyan intézmény az egész Kárpát-medencében, amely intézményes keretek között mutatja be az első világháború során bekövetkezett trianoni országvesztés megrázó és gazdag, szellemi illetve tárgyi hagyatékait.

Éttermek, kávézók, vendéglátóhely tipp
Látogatói visszajelzések alapján kijelenthetjük, hogy az egyik legkedveltebb hely a Péti út 2-es szám alatt található Két Bagoly Fogadó. Magyaros konyha, megfizethető ár, nagy adagok jellemezték.

Szintén közkedvelt hely a Kastélydomb Kávézó és Étterem, ami a Mandulás lakótelepen található. Az árakról itt elmondható, hogy teljesen megfizethető, átlagos. Főként a magyaros konyha jellemzi őket, melyben megtalálhatók szárnyas, marha, illetve halételek, ezen felül pedig találunk még a kínálatban pizzát illetve pár vegetáriánus ételt. Ami plusz pontot ér még náluk, hogy felsorolják az ételekben található allergéneket, és minden érintett fogásnál megtaláljuk az adott allergénekre utaló számokat.

Alacsonyabb/olcsó árkategóriában kiemelkedő a Beky Büfé a Gárdonyi Géza utcában. Nagy adag, alacsony árfekvés, jó minőség. legyen szó akár hamburgerről (amit kimondottan sokan dícsérnek), gyrosról vagy akár bőségtálakról.

A városban található cukrászdák, bőséges torta és sütemény választékkal: Karamell Cukrászda, Bohém Cukrászda és Kávéház, Öcsi Cukrászda.

Legyen szó egy rövid város látogatásról, vagy egy hosszabb kiruccanásról, üzleti/céges útról a várpalotai Pe-Ki Apartman mindenkinek megfelelő választás lehet. Vendégszeretet, remekül felszerelt konyhában bekészített őrölt kávé és tea várja az ide érkezőket. A fürdő szobában találunk törölközőt, folyékony szappant hajszárítót illetve mosó-szárítógépet például.

Tv illetve közösségi média kedvelők sem fognak unatkozni: korlátlan wifi és sok csatornás előfizetés vár ránk a lakásban!


Bővebb információért, leírásért, árakét illetve foglalásért, látogasson el az alábbi weboldalra:
pekiapartman.hu/index.php/termek/pe-ki-apartman-varpalota/. A weboldalon feltüntették az árakat, beírva a kupon kódot: UTAZAS5, 5% kedvezményt adnak a foglaláskor, amíg az akció tart.Kiadó modern lakás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.