Utazómajom szállás, hotel, apartman és minden vél(e)mény

Utazómajom szálláshelyek

Ez nagy ugrás, hiszen még pár hónapja 2016-ban az olvasók többsége azt gondolta, hogy ez egy non-profit, utazást segítő blog és Facebook közösségi oldal.

Ha tényleg egy útra készülsz, készültök most, akkor nézd meg ezt az oldalt: Szállás kereső ITT magyarul. A népszerű célpontok Barcelona, London, Róma, Párizs, Salzburg, horvát tengerpartok. Node, belföldön szintén egyre több jó ajánlat van, lásd. pl. Bükfürdő, Sopron, Győr vagy Dunakiliti ITT (Pozsony közelében)!

Elsősorban egy új-zélandi eredetű szálláshely ajánlat-, ár-összehasonlító rendszer programját ajánlotta az Utazómajom. A világcég régóta sikeres, a nagy halak mögött jó pozíciót vívott ki magának az online szálláshely kereső piacon. Szinte az összes ár, a szálláshelyek legteljesebb online listája a Földön: Ágyak, hotel szobák, kempingek, kiadó lakások és villák ITT kereshetően. Az internetes egyéni online és kis csoportos utazási irodai árak gyűjtőhelye, nyaralás csomagok és napi árak együtt. Azóta újabban a Trivago és a www.momondo.co.uk is egyre gyakrabban ajánlott árkereső a kereséshez.

Az Utazómajom tulajdonosát dicsérni kell, egy bátor gazdasági-informatikus. A magabiztos és ambiciózus fiatal hangja ritkán remegett meg (‘nem tudom mondhatok-e neveket’. A szenzációs történet, az utazási-tünemény egyik mérföldköve, jómagam kerti munka előtt a rádió előtt ragadtam. A ‘modernkori-hacker‘, aki szinte maga se hitte el, hogy minden média tátott szájjal és ingyen hirdette az ő brand-jét (m1, TV2, Class FM Morning Show stb.), és éveken át folyamatosan nőni tudott (napi 100 ezer olvasó fölött is).

Ő, az egyetlen publikus alapító tulajdonos (Tóth Ákos) világosan leírta, hogy mi történik (mellékállásában), 2014. december 24.-én

Jó tippeket kaphatunk új repülőterekre és célpontokra, amikről eddig esetleg nem is hallottunk, pedig kimondottan érdekesek, kultúrában és látnivalókban gazdagok. Asztana, Baku, Szucsáva, Kaunas vagy Eilat (Ovda – VDA) a Vörös-tengernél ilyen helyek például.

Most a 2017. április 3.-i (2016/06/12 cegjegyzek.hu) adatok szerint az Utazómajom Utazás és Szállás portál tulajdonosa: Digital Nomad Kft. – címe: Pazsit utca 8. 6100 Kiskunfélegyháza – telefon: +36 (30) 455 9124 2015/12/17-én alapulva. 1/1 tulajdonos, ügyvezető.

A fenti rádiós ‘riport’ után cég tulajdonrészt érdemelnének a műsorvezetők: Sebestyén Balázs, Rákóczi Ferenc és Vadon János. Igazi sok más embernek is segítettek, hála érte.

Az, hogy valaki a szakmán kívülről az első helyre ugorjon, ráadásul szinte üres zsebbel indulva, mecénások nélkül az utazási szakma legkiemelkedőbb közvetítője legyen, szinte példa nélküli, egy példát tudok, de ott is 2 év után kipukkadt a lufi (~2005-ben).

Azt szeretnék, hogy a lehető legalacsonyabb árat fizessük kiválasztott szállodában. Ha már elkészítette foglalását a HotelsCombined valamelyik partner weboldalán, és ezután szobáját olcsóbb, akciós online áron találja meghirdetve, megtérítik a különbséget, feltéve, hogy ez az alacsonyabb ár egy olyan weboldalon található, amely… Ágy, hotelszobák, kemping, kiadó lakás, apartman és villák ITT kereshetően.

Az alapító Tóth Ákos világ körüli útját (és valószínűleg életre szóló meggazdagodását) az egészségtelen magyar köz-médiapiac és a szinte használhatatlan Facebook (élősködő-hazudozó online közösségi drog) segítette a legtöbbet. Az 1989-ben, a Kígyó évében született vállalkozó egy nagy rést tömött be, pontosan 12 évvel utánunk megvalósította, amit mi elmulasztottunk. Gratulálunk Ákosnak, mert teltházas (fizetős) előadásaival, repülőjegy foglalási technikáival, trükkjeivel sokak térképét (és tudatát) tágította ki, tett elérhetővé olyan szép illetve kevésbé szép helyeket, amikre valamiért vágyunk (pl. Azori-szigetek).

Igaz-e a hír, hogy a “2017. január 1-jétől házon belüli sales house-zal tovább építkező Origo-New Wave Media Csoport a Szeretlekmagyarország.hu-val és az utazómajom.hu turisztikai oldallal bővíti értékesítési portfolióját”, ill. “Az utazómajom.hu a 2016-os évben megtöbbszörözte elérését, így ideje volt egy professzionális csapatra bízni az értékesítést, amit az Origo-NWM Csoportban találtunk meg. Biztos vagyok benne, hogy a piac értékelni fogja ennek az unikális terméknek a megjelenését”. Mennyiért adták vagy adják el a Utazomajom.hu oldalt (Brand: domain + Facebook közösség)? A Szallas.hu után ez lehet a második legnagyobb üzlet az Utazás/Szállás magyar nyelvű piacon.

A lényeg, hogy részben igaz, hogy segíteni akarnak minket az informatikusok, másfelől jutalékot, növekvő bevételeket, biztos profitot akarnak.

Várjuk a véleményeket, blog-fórum hozzászólásokat. Kritika, élménybeszámoló és minden, ami eszetekbe jut.

Jó szállást, repülőjegyet, vagy komplett üdülés csomagot keresni nem egy szakma, de olykor rengeteg időt és gyakorlatot igénylő feladat, nem mindent oldanak meg az elárazást kereső robotok, ott kell lennünk, és végig kell tudni vinni az online foglalást gyorsan.

Utazómajom oldal

Szólj hozzá!

5 hozzászólás : "Utazómajom szállás, hotel, apartman és minden vél(e)mény"

Visszajelzés
avatar
Sand
Vendég

Ilyen egy jó kritika. Dicsér, de nem takar. Sokaknak segíteni jó dolog, és tényleg akadnak jó ajánlatok. mint pl. most a Facebook-on a Kréta, június 11-19. 8éj, szállás, repülőjegy: 64.250 Ft. előszezoni nyaralás egy csodás szigeten.

Péter
Vendég

Évekig az olcsó nyaralást kereső utasokat kedveltem. Végül 15 év utazási irodai munka után beláttam, hogy a pénz/biztos megélhetés a luxus utakban, a pénzes ügyfelekben van. 2004 környékén a Kempinski Hotelben Budapesten mondták, hogy a fapados, olcsó repülőjegyeket kihasználó vendégek sokat költöttek el náluk, a drága luxus szállodák bevétele láthatóan megemelkedett, óriásit nőtt Budapest népszerűsége. Meglepte őket, hogy a spórolás és a költekezés kéz a kézben járnak együtt.
Hogy a magyarok miért költenek kiemelkedően sokat egzotikus célpontokra, az más kérdés.

wpDiscuz