Sveti Martin na Muri fürdő, kirándulás és szállások

Sveti Martin na Muri – Muraszentmárton

Magyarországhoz roppant közeli, mégis Szlovénián keresztül érjük el többnyire. Végig egyik termálfürdős hely után jön a másik, ráadásul mezőgazdaságilag is kiváló adottságú vidék, ahol még földgáz lelőhely is van, nem messze olajkutak is működtek. A Muravidékről egy külön könyvet érdemes lenne írni. Ha egészen Graztól a Dráváig nézzük a vidéket, akkor egy teljes könyvsorozat is kijön. A régészeti leletek eddig az ókor kezdetéig nyúlnak vissza, amikor mai falu területén kelta és illír település állt. Muraszentmárton a harmadik században összeállított “ltinerarium Antonini”-ban írottan szerepel, az első században alapított római kori Halicanum városa helyén épült. Egy ideig itt a lakosság több mint tíz százaléka magyar volt, ma 1-2 fő elvétve vallja magát magyarnak.

Az önkormányzat egy 24.9 km²-es terület, ami több településből épül fel. Részei: Sveti Martin na Muri, Žabnik, Vrhovljan, Jurovec, Brezovec, Gradiščak, Jurovčak, Lapšina, Kapelščak, Čestijanec, Marof, Gornji Koncovčak, Grkaveščak és Toplice Sveti Martin. Az összlakosság kétezer-hétszáz fő körüli, 2011-ben 2958 fő volt.

Ugrás a keresett témához gyorsan: Szállás | Látnivalók | Környéke

Szállás (üdülés) ajánlatok keresése / összehasonlítása gyorsan, egyénileg: Sveti Martin na Muri szállások itt. Kiadó egységek külön-külön. Részletes leírások/árak és szobatípusok, foglalható lehetőségek. A település és környéke, hotel, szállodák, olcsó magánszállás, panzió, lakások, konyhás apartman, üdülő-villa, kemping-üdülő, kis egyszerű és tiszta B&B vendégház és turista- / diákszállás (hostel) interneten, a közvetlen elérhetőségeket a visszaigazolás tartalmazza. A látványosságok, kiemelt helyek, belváros (központ) közelében egyszerűen tudunk keresni. Friss vendég vélemények, értékelések a leírás mellett fórum szerűen segítenek a döntésben.

– A Hotel Spa Golfer 4**** – LifeClass Terme Sveti Martin itt pazar szálloda, amit sok visszajáró vendég látogat egész évben, modern és minőségi szolgáltatás, 151 szoba és hat igazi luxus lakosztállyal várja a kikapcsolódni vágyókat. A szlovén és horvát vendégek mellett itt sok az osztrák és a német autó is a hatalmas parkolóban, de nem ritkák az egészen messziről érkezett vendégek sem, híres ez a vidék. 4-5 nyelven képesek beszélni a recepción és az étteremben. A tágas, 24-37 m²-es szobák kifejezetten kényelmesek, ahogy az 50 m²-es családi szoba egység is. Az árak a földön járnak, európai érdelemben semmiképpen nem mondhatjuk, hogy elszálltak.
Apartments Regina **** – LifeClass Terme itt (A fürdő komplexum területén belül teniszpályával, pezsgőfürdőval, szaunával és beltéri melegvizes medencékkel, a környező táj szépsége lehetőséget ad jó sétákra és kerékpáros túrákra, 37 m² és 47 m² egységek 2 ill. 4 főre)
Apartmani Anna **** itt – 2017-től foglalható 4 és 6 fős apartmanok fél km-re a Mura folyótól.
– Apartment Bogdan (modern és tiszta teljesen felszerelt 47 m²-es földszinti lakás, szeretik a vendégek, pedig messzek van a fürdőtől, 4 km).

Utazás élménybeszámoló, hotel, szállás és látnivaló ízelítő képek:

Városok, települések a közelben, környéke szállás ajánlóval online: Stridóvár, Zasadbreg, Grkavešćak, Felsőmihályfalva, Szelence, Gáborvölgy (Grabrovnik), Paphegy, Lapáthegy, Felsővéghegy, Muraszerdahely és Merhatovec.

Repülőtér távolsága a központtól, a Franjo Tuđman Airport Zagreb (Zágráb) autópályán 108 km (1 óra 21 perc), mellékutakon 105 km (1 óra 40 perc).

A környék zoomolható térképe, útvonalak keresése, GoogleMaps műholdkép, 3D domborzat vagy StreetView képek, fotók, kiváló minőségben az interneten.

Budapest és Sveti Martin na Muri (Muraszentmárton fürdője) távolsága kb. 278 km autóval az online útvonaltervező ajánlásával, az utazási idő így kb. 2 óra 43 perc autópályákon haladva. Mellékutakon (jelenleg fizetős autópályán kívül) haladva 4 óra 21 perc (301 km). Lendava, Lendva távolsága mindössze 17 km.

Útleírás, útikalauz, látnivalók és nevezetességek – események, hírek, program ajánló és képek. Miért jó ide foglalni?

Egyértelműen egy komplex programot javasolnék a magyar vendégek részére, ami tartalmazza a Muravidék szlovén és horvát térségének is a felfedezését, sok kirándulást, kulináris élményt, és a szerencsésebbeknek bekapcsolódást a lendvai kulturális életbe is (néptánc, népzene, színház, hímző kör stb.). A közeli borvidéket és a jó gyümölcstermő vidéket sokaknak be sem kell mutatni, a kiváló mikroklímát itt a közelben 4 ország élvezi (Ausztria, Szlovénia és Magyarország is Horvátország mellett). A dombtetők egy részén ritkán fagy kora tavasszal, így kevés a fagykár a gyümölcsösök egy részén. A lendvai kistérség kulturális élete 25 éve, aminek éppen most vettem részt egy nagy ünnepségén (gála műsorral a gyönyörű színházban). Magyar Nemzetiségi Művelődési Intézet Lendva: www.pannon-pleasure.eu/hu/taj-es-termeszet-9/magyar-nemzetisegi-muvelodesi-intezet-lendva.html, az új weboldaluk éppen most készül (2019. november).

Időjárása, aktuális hőmérséklet és előrejelzések, szél és csapadék értékek, napfelkelte és naplemente ideje, páratartalom:

Wikipedia magyarul: hu.wikipedia.org/wiki/Muraszentm%C3%A1rton.

A település weboldala, turisztikai portál is: www.svetimartin.hr.

Önellátó, reggelis, félpanziós és all-inclusive napi és csomag ajánlatok. Last minute és előfoglalás, szállás árak összegyűjtése másodpercek alatt: Sveti Martin na Muri szállások minden ajánlata itt. Hotel szoba, olcsó B&B magánszállás kiadó szoba, lakások, konyhás apartman, kis szálloda, vendégház és diákszállás (hostel) kereshetően. Az árak gyűjtőhelye, garantáltan jól működő szálláskereső online rendszerekből. A szép luxus lakosztálytól az Airbnb stílus kiadó privát szobán át az olcsó hostel ágyig minden. Gyakran nagy baráti társaságok, csoportok részére ugyanez az online hotelkereső kínál szobákat jó feltételekkel az egész világból, nem kizárólag Európából.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.