Petra, Jordánia látnivalók és szálláshely keresése

Petra – az ősi romváros

Ugrás a keresett témához gyorsan: Szállás | Látnivalók | Környéke

A kősivatagok és sziklák ölelésében van egy kiváló kirándulóhely, látnivaló. 1985-től a UNESCO Világörökség listáján szerepel. Főleg a téli időszakban kellemes, mivel ott akkor is meleg van, de nem sülünk meg elevenen. Arab neve: البتراء, al-Butrá, görögül: „szikla”. A sivatag sziklái között egykori karavánközpont egy arab néptörzs, a nabateusok virágzó fővárosa volt. Összességében legalább öt nép uralta (görög, római, oszmán, Jordán Hásimita Királyság). A hetedik századtól hanyatlásnak indult, fokozatosan elnéptelenedett és csupán a beduin pásztorok tudtak létezéséről. Utolsó európai látogatói a keresztes lovagok voltak, majd 1812-ben Jean Louis Burckhardt svájci felfedező egyik útja során kalandos körülmények között ismét rátalált. Jordánia lakossága nagyrészt az iszlám vallás követője, a hivatalos nyelv az arab. 240 km²-es az önkormányzat teljes területe, ami a körülményeket nézve, még ivóvíz sincs, sűrűn lakott, húszezer fő körüli állandó lakosságról beszélhetünk. A legtöbb ember egy egésznapos kirándulásra érkezik ide, de nincs itt szállása. Én merem ajánlani, mert a vendéglátók megismerése egy plusz tapasztalat, és jobban körbe tudunk nézni, ha két teljes napot rászánunk.

Szállás (üdülés) ajánlatok keresése / összehasonlítása gyorsan, egyénileg: Petra szállások itt. Kiadó egységek külön-külön. Részletes leírások/árak és szobatípusok, foglalható lehetőségek. A település és környéke, hotel, szállodák, olcsó magánszállás, panzió, lakások, konyhás apartman, üdülő-villa, kemping-üdülő, kis egyszerű és tiszta B&B vendégház és turista- / diákszállás (hostel) interneten, a közvetlen elérhetőségeket a visszaigazolás tartalmazza. A látványosságok, kiemelt helyek, belváros (központ) közelében egyszerűen tudunk keresni. Friss vendég vélemények, értékelések a leírás mellett fórum szerűen segítenek a döntésben.

Kiemelhető, kedvelt szálláshelyek például:

Petra Plaza Hotel itt, 22-26-33 m²-es kényelmes, tágas 2-3 ágyas szobák. Jó reggeli és szolgáltatások.


Basant Villa itt, 140 m² és 263 m²-es összerületű, 5-6 fős kiadó apartmanok, néhány extra bútor. A lényeg a tágas terek, jó lehetőséget adnak a kikapcsolódásra.
– The Siq House, ázsiai reggeli, kis kert, kétágyas és háromágyas szoba.

Teljes Jordánia: Jordánia települések /szállások lista itt.

Utazás élménybeszámoló, hotel, szállás és látnivaló ízelítő képek:

Városok, települések a közelben, környéken szállás ajánlóval online, amik az ide utazókat szintén érdekelni szokták: Taybeh Village, Al Jayah és Wadi Musa.

Repülőterek távolsága a központtól: Izraelben a Ramon International Airport gyalogosan 144 km lenne például, nincs végig járható/kiépített autóút. A Queen Alia nemzetközi repülőtér (Ammán) 204 km, kb. 2 óra 41 perces autós út. A közvetlen repülőjáratok egy részét sajnos pont most (2020 március) törölték, így vagy átszállással utazunk, vagy kivárunk a dolgok rendeződéséig.

A környék zoomolható térképe, útvonalak keresése, GoogleMaps műholdkép, 3D domborzat vagy StreetView képek, fotók, kiváló minőségben az interneten.

Útleírás, útikalauz, látnivalók és nevezetességek – események, hírek, program ajánló és képek. Miért jó ide foglalni?

Édesvíz ellátás gondok: nepszava.hu/1147481_edesvizvalsag-jordaniaban.

Útikalauz részletes történelmi leírásokkal magarul: hu.wikipedia.org/wiki/Petra_(romv%C3%A1ros). Angolul: en.wikipedia.org/wiki/Petra.

Időjárása, aktuális hőmérséklet és előrejelzések, szél és csapadék értékek, napfelkelte és naplemente ideje, páratartalom: weather.com/hu-HU/idojaras/10nap/l/JOXX0869:1:JO.

Önellátó, reggelis, félpanziós és all-inclusive napi és csomag ajánlatok. Last minute és előfoglalás, szállás árak összegyűjtése másodpercek alatt: Petra szállások minden ajánlata itt. Hotel szoba, olcsó B&B magánszállás kiadó szoba, lakások, konyhás apartman, kis szálloda, vendégház és diákszállás (hostel) kereshetően. Az árak gyűjtőhelye, garantáltan jól működő szálláskereső online rendszerekből. A szép luxus lakosztálytól az Airbnb stílus kiadó privát szobán át az olcsó hostel ágyig minden. Gyakran nagy baráti társaságok, csoportok részére ugyanez az online hotelkereső kínál szobákat jó feltételekkel az egész világból, nem kizárólag Európából.

Magyar nyelvű 2020-as videó élménybeszámoló, kaland, kis túra a városban:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.