Oszkár.com vélemény, telekocsizás blog-fórum vélemények

Oszkar.com, a mi Oszkárunk az elsőszámú magyarországi telekocsi rendszer. Ember! A cikk tetején tudod Tetszik-elni az írást, és több telekocsis Facebook csoport is van, így tényleg érdemes. Néha nincs, vagy nem segít a fapados (diszkont, Ryanair, Wizzair) repülőjegy, akkor nagy segítség lehet a telekocsizás.

2020 márciusában gyakorlatilag leállt a tömegközlekedés és a telekocsizás még ennél is nagyobb mértékben visszaesett. A részleges újraindítás május 4.-re lett kihirdetve, de az iskolák, szállodák és munkahelyek újra nyitása még több hét/hónap/év is lehet. Valószínűleg a Miskolc-Budapest-Bécs-München vonal fog a leggyorsabban újraindulni a telekocsizásban. Mivel leálltak a buszok is (pl. Flixbus), így nem is nagyon lesz más elternatíva átmenetileg, mint sofőrökre vadászni. Hajrá! Mindenkinek szívből ajánlom, hogy a szeretetet és hálát tegye be legelőször a csomagjai közé, nem lesz egyszerű a fenntartható békés egyensúlyig eljutni.

Mit mondhatnék róla? A vélemény elfogult, segítettek nekem külföldön és belföldön egyaránt. Egy win-win üzlet volt, ahol mindkét fél jól járt. Ami egyből három, hiszen az utas, a sofőr és a közvetítő Oszkár rendszere (cége). Az ügyes informatikusok a rendszer keresőjén sokat fejlesztettek, így nem csak konkrét városok között, de a kívánt útvonalak közelében lévő ajánlatokat is megtalálhatjuk.

A megosztott rendszerek abszolút 21. századi irányzatok, nélkülük csak lejtőn haladhatnánk, velük csökkenthetjük a zuhanás sebességét. A mai fenntarthatatlan gazdasági folyamatok (pazarlás, környezetkárosítás) ellen így küzdhetünk, miközben jó kapcsolatokat építhetünk, hasznos információkhoz is juthatunk egymástól.

A legfontosabb teendő, hogy minél többféle útvonalon töltsék fel helyeiket az autósok (sofőrök), és ezt követheti, hogy csökkennek a dugók, az utazáson nyert/megspórolt pénzből valami más előre mutatót vásárolhatunk.

Telekocsi fotó Pecsma

Míg külföldön sokáig a környezetvédelem volt az alapja az ilyen rendszereknek (Németország, Anglia), addig nálunk kőkemény pénzügyi túlélés motiválta a résztvevőket, ahogy ez az USA-ban is egyre gyakoribb.

A telekocsizás folyamatos fejlődésben van. Segítsd te is itthon vagy külföldön az emberiségét!


Magukról írták:
‘Az Oszkárt, 2007-es megalakulása óta folyamatosan fejlesztjük és egyre többen élnek a telekocsizás nyújtotta előnyökkel. ‘

Eddig az Oszkár működését külső források biztosították, azonban ez a továbbiakban már nem fenntartható.

Hiszünk abban, hogy az oszkározás egy olyan, értéket és élményt adó, közösségi utazási forma, amely képes külső források nélkül is fennmaradni, ezért a belföldi viszonylatok, illetve a Magyarország – München viszonylatok után, 2015 április 13-tól jelképes (átlag 5% körüli), az utasok által megfizetendő foglalási díjat vezetett be a külföldi viszonylatú helyfoglalásokra, helyenként ez 10%-ra is nőhetett (fixen euróban pl. 3 euró a 30-ból).

Az utas a foglalási díjat neked fogja kifizetni, amelyet ezután neked kell majd eljuttatnod hozzánk.

Autósként használva az Oszkárt, a megszokott módon feladod a hirdetésedet és meghatározod az utas által neked fizetendő megegyezés szerinti vagy fix összegű útiköltség hozzájárulást (viteldíjat). Ezután a rendszer kiszámítja az utas által az Oszkárnak fizetendő foglalási díjat: megbeszélés szerinti viteldíj megadása esetén az út hossza alapján, fix ár esetén pedig a megadott viteldíj alapján.

Megbeszélés szerinti viteldíj esetén tehát április 13-tól a foglalási díjat kalkuláld bele az utasoknak megadandó árba (díjtáblázatot itt találsz)! Fix viteldíj megadása esetén április 13-tól a listázóban megjelenő hirdetéseidben már a foglalási díjjal megnövelt viteldíj fog megjelenni, tehát te a foglalási díjjal megnövelt összeget fogod megkapni az utasoktól. Kérjük, mindenképpen olvasd el a változásról szóló blogposztunkat itt!

Ha esetleg azt szeretnéd, hogy a meglévő hirdetéseiden fixen megadott viteldíjaid változatlanok maradjanak (azaz átvállalnád az utasoktól a foglalási díjat), akkor csökkentsd a viteldíjat a foglalási díj összegével a hirdetéseiden. Legújabb fejlesztésünknek köszönhetően már módosíthatod rendszeres útjaidat is, nem kell új hirdetést feladnod emiatt.

Külföldi utak esetén a foglalási díj kizárólag a 2015. április 13-i vagy későbbi, foglalásokra vonatkozik (kivéve a Magyarország – München viszonylatokat, amelyeken már 2015. március 16-tól érvényben van a foglalási díjas rendszer).
Az első napokban tehát lehetnek olyan hirdetéseid, ahol ugyanazon hirdetésen az utasok egy része már a foglalási díjjal növelt értéket fizeti, míg mások, akik régebben foglaltak helyet, kevesebbet. Azt, hogy ki mennyit fizet, az “aktuális utasaim” menüpontban ellenőrizheted!
Kérjük, mindenképpen olvasd el blogposztunkat itt, amely részletesen beszámol a változásokról és választ ad a foglalási díj kapcsán felmerülő leggyakoribb kérdésekre!


Oszkar.com Facebook Blog-fórum
Kérünk, értékeléseddel segítsd a jövőbeli telekocsizókat, Oszkar.com

Kedves XY!
Reméljük, kellemesen telt legutóbbi Oszkáros utazásod!
Kérjük, szánj 30 másodpercet arra, hogy megírod véleményed utastársa(i)dról a legutóbbi Oszkáros utaddal kapcsolatban! Ez fontos nekünk, hogy még jobbá tehessük az oldalt, de fontos a közösségnek is, hogy könnyebb legyen útitársat választani a jövőben!

Értékelés leadása »


Gyűjtsd be az oszkározásért járó hello holnap! pontjaidat, Oszkar.com

Gratulálunk, a héten sikeres telekocsi utazásban vettél részt! A Telekom a hello holnap! kampány keretében pontokkal jutalmazza a fenntarthatóságra való törekvést, így többek között az Oszkárral telekocsizást is! A Telekom ügyfelek ezen pontokat pénzre válthatják és a résztvevő szervezetek közül egy általuk választottnak adományozhatják!

A heti kódod: 000000, mely 1 pont (= 100 Ft) beváltására jogosít.

Oszkár csapat


Mennyire fiatalos az Oszkár, Oszkározás? Ilyet nehéz lenne mondani, az én utasaim között a huszasok és a fiatal harmincasok voltak a jellemzőek. A sofőrök között a negyven feletti korosztállyal gyakran találkoztam, sőt ez megy át az ötven felé lassan.

Milyenek az árak? Talán egy jó közelítés, ha azt mondjuk, hogy belföldön 20-50% kedvezmény egy vonatjegyhez (vasút, hajó vagy busz árakhoz) képest. Külföldi utaknál 50-70%-ot is spórolhatunk, ami jelentős összeg (10-70 euró). Gondoljunk a háztól házig utakra (helyi járat vagy taxi extra költségekre), átszállás nélkül juthatunk így például Salzburgtól Budapestig egy szerencsésen kiválasztott autóssal 20 euróért.

OszkárMester program
Talán kétszer sikerült eddig elérnem, de egy négy hónapos szünet miatt kiestem belőle, 2018-ban talán újra sikerül.

A lenti mutatókat minden páros hónap elején (legkésőbb 7.-ig) felülvizsgálják, és a legjobb Oszkáros autósokat, akik legalább 6 hónapja, aktívan használják a rendszert, jutalmazzák az OszkárMester jelvénnyel és címmel.

Egy az oldalon tudjuk követni a statisztikákat, így látható, miben kell fejlődni, hogy 2 hónapra Tiéd lehessen a cím! A mutatók az elmúlt 6 hónapban elért eredményeket mutatják.

Ha 4-szer egymás után elnyered az OszkárMester címet, akkor 5000 Ft értékű ajándék kredit és 10 ingyenes hirdetéskiemelés üti a markodat.

Oszkározásra fel! Sok sikeres Oszkáros utat kívánunk! 🙂

Oszkármester

Nagy rivális a BlaBlaCar jelenleg, meglátjuk, hogy hosszútávon ki lesz ügyesebb. Ez a korábbi AutoHop vagy Zivi.

3 thoughts on “Oszkár.com vélemény, telekocsizás blog-fórum vélemények

 1. Gábor telekocsival Szerző

  Újdonság, ‘über’ hírek:

  Csomagszállítás az Oszkáron

  Egyre több javaslat érkezett hozzánk az utóbbi időben, hogy a csomagszállítás szervezését könnyítsük meg az Oszkáron keresztül. Meg is tettük, így pár lépés alatt meg tudod szervezni a csomagszállítást, akár te viszed a csomagot, akár te küldöd. A folyamat a következő:

  A küldő megkeresi az Oszkáron a megfelelő autós hirdetést
  Az adatlapon látható “Csomagszállításra kérek ajánlatot” gomb segítségével ajánlatot kér az autóstól
  Az autós ajánlatot tehet a szállításra – ha te vagy az autós, vedd figyelembe az Oszkáros 10%-os jutalékot
  A feladó elfogadja a legszimpatikusabb ajánlatot
  Ezt követően megkapjátok egymás elérhetőségét
  További részletek erről blogunkon
  Kellemes csomagszállítást kívánunk!

  Frissítjük az AFF-ünket, december 1-től lép hatályba

  Részben a csomagszállítás miatt, részben pár újítás/változtatás miatt időszerű volt frissítenünk az Általános Felhasználási Feltételeinket. A változások a következő pár pontban foglalhatók össze:

  Változott az Oszkar.com telekocsi Kft számlavezető bankja, és bankszámlaszáma
  A csomagszállítással kapcsolatos fogalmakat, felelősségeket, kötelezettségeket leírtuk
  A PayU fizetési szolgáltató idén év végével kivonul az országból. Az Oszkáron a bankkártyás fizetési megoldásokat az OTP Mobil Szolgáltató Kft. által biztosított Simple Payment fogja biztosítani. Felhasználói szempontból azokat érinti, akik elmentették a bankkártyaadataikat, mert ezt ujra meg kell tenniük.

  A tesztidőszak lezártával felvettük a lehetséges fizetési módok közé az Express Pay terminálokon történő befizetés lehetőségét

  Az autósok számára lehetőség lesz havi foglalási díj fizetést beállítani a felhasználói felületen (3 sikeres fizetést követően)

  December 1-től a foglalási díj érvényes lesz a magyarországi belföldi, Budapestet nem érintő hirdetésekre is

  Szintén december 1-től a nagy értékű utaknál kerekítést hajtunk végre a foglalási díj számításban. Így 20 EUR/CHF/GBP fölött egész számra, míg 10.000 Ft fölött 100-asokra fogunk kerekíteni a foglalási díj rovására vagy javára

  Mivel az ingyenes befizetési lehetőségek tárházát az elmúlt hónapok során sikerült bővítenünk, így lehetőséget adtunk arra, hogy a foglalási díj továbbítás plusz költséget ne jelentsen se készpénzben, se elektronikusan. Ezért az egységesítés céljából december 1-től a havi első 2 belföldi foglalási díjat is közvetítetni kell az Oszkár felé. Ellenben az újonnan regisztráltak számára az első 4 magyarországi belföldi foglalási díjat elengedjük 2016 február 29-ig.

  A kintlévőségkezeléssel kapcsolatos információkat is beletettük az AFF-be

 2. Osztó Szerző

  Mindenki megnyugodhat, a telekocsizás a jó út. Olcsó, gyors és emberi.
  Ha valaki két hetente utazik, mint én, akkor ezt nyugodtan és spórolva akarom tenni, nem attól rettegve, hogy egy matematikailag (jogilag) kimutatható 400 Ft profit miatt büntessenek, ahogy a korábbi években tették megmosolyogtató esetekben. Közben milliárdos ÁFA, VÁM, közpénz, stb. adó, korrupciós csalások történnek mindenki szeme láttára. A nyereség szerzést kellene a NAV-nak egyértelműen és helyesen definiálni, ahogy az őstermelőkre is sikerült. Ritka, hogy valaki belföldön több bevételre tesz szert telekocsi utasokból, mint a kiadása. Egy autó fenntartása drága, autópálya matrica is van. A mai olcsó benzin az nem egyenlő a valós költségekkel. Néha rezeg a léc, de kár háborgatni a magánszemélyeket évi 1-2 ezer Ft adó miatt, ami a behajtás költsége miatt mindenképpen negatív játék lenne az egész országnak.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.