Linz szállások: utazás és hotelek ajánlója

Ausztria harmadik legnépesebb városa Bécs és Graz után, Felső-Ausztria tartomány székhelye. Igazi színes nagyváros élhető részekkel, zsúfolt belvárossal, bevásárló központokkal és csúnya lakótelepekkel, a nagy zöld területek, a parkok kiválóak kikapcsolódásra nyáron. A RegensburgPassau-Bécs, Duna menti kerékpárút miatt aktív a nyári turizmusa is.

Eligazodás a szállás ajánlatok között magyarul gyorsan: Linz szabad szobák, szálláshely árak ITT. Kattintson az előző piros linkre vagy használja a fenti és oldalsó szálláskeresőket! Garantáltan kedvező egyéni árak, sokszor jóval a portai árak alatt, nincs trükközés, kedvezmények vannak. Az összes szállásfoglalási rendszer árát kigyűjti másodpercek alatt ez a rendszer. Szép fotók, képek, térkép és leírás is segít a döntésben. A hoteleket közvetlenül megkeresve természetesen magasabb árakat kapunk, amire sokszor még az idegenforgalmi adó extrán rákerül.. Apartmanok (lakás, vendégházak és villák), panziók, kis és nagy szálloda étteremmel csoportok, rendezvények részére is Élménybeszámolók, fórum értékelések itt a piros linkre kattintva. Fotókkal folyamatosan bővülni fog az alábbi leírás is.

Linz szálláshelyek összes ajánlata kigyűjtve, minden szabad szoba lehetőség itt online: Linz összes szállásának ajánlatai ITT gyorsan kereshetőek. Olcsó hotelek, panziók és kiadó szobák és apartmanok gyors lekérdezése. Garantáltan jó online árak és foglalás percek alatt. Jó szállások a vasúti pályaudvar, kaszinó és a központi látványosságok mellett egyaránt.

Egyértelműen mindenki szeretne a Dunára merőleges sétáló és bevásárló utca közelében lakni, ettől távolabb pár kilométerre találjuk az olcsó vendégházakat, családi panziókat és olcsó de szép és tiszta B&B magánszállás szobákat (Privatzimmer).

Népszerű szállodák, hotel és panzió, osztrák vendégház és apartman/családi szoba (ill. lakosztály) kategória is a jó linzi vendég fórum vélemények alapján:
A 4 csillagos szállodák: Hotel Am Domplatz, Arcotel Nike Hotel ****, Spitz Hotel ****, Steigenberger Hotel ****, Novotel és Park Inn.
3 csillagosban: IBIS és a Kolping, mindkettő messze földön híres és elismert márkanév.
2 csillagos olcsóbb a Youthotel Linz és a Gasthof Rothmayr


A közeli városok, települések a környéken szállás ajánlóval: Aussertreffling 5.2 km 1, Steyregg 5.3 km 1, Ottensheim 9.4 km 1, Traun 10.5 km 1, Eidenberg 10.5 km 1, Ansfelden 11.2 km 7, Hörsching 11.4 km 1, Markt Sankt Florian 12.2 km 2, Engerwitzdorf 12.4 km 1, Katsdorf 12.5 km 2, Enns 16.0 km 3 és Mühldorf 17.0 km 1.

Repülőtere távolsága a belváros központjától: Blue Danube (LNZ) 11.4 km

Egyéb olcsó, diák szállás és kollégium: Jugendgästehaus: www.jugendherbergsverband.at, nyáron sok-sok diáknak és csoportoknak egészen olcsón.

A Voestalpine AG acélműnek köszönhetően sokáig acélvárosnak hívták, bár Linz kezdettől fogva inkább kulturális városként határozta volna meg önmagát. Törekvése igazolódni látszik. 2009-ben Litvánia fővárosával, Vilnius-szal együtt Európa kulturális fővárosának választották.

Történelem, nevezetességei és látnivalók:
Területét már Kr. előtt 400-ban lakták. Kr. után 14-ben került a Római Birodalom fennhatósága alá s lett belőle Noricum név alatt provincia. A rómaiaktól a kelták vették át a város vezetését, Linz elnevezése is tőlük, a kelta Lentos névből ered.

A város ókori eredetére máig számos régi épület és vár emlékeztet. A templomok közül, ha mindet nem sikerül is bejárnunk, a 17. században épült Kapucinus templomot érdemes mindenképp felkeresni. Ha másért nem, mert a híres, császári hadvezér, Montecuccoli itt van eltemetve.

Bizonyára sokaknak ismerősen cseng Mozart Linzi szimfóniája is, az No. 36-os, melyet a legendás zeneszerző e békés városkában szerzett. A linziek nemcsak rá, minden vájt fülűre gondolnak, mikor minden szeptemberben megrendezik tömegeket vonzó zenei fesztiváljukat a dísztéren. Aki sem a zenében nem talál vigasztalásra, sem a több mint tizenegy múzeum egyikében (Városi múzeum, Fogmúzeum, Kastélymúzeum, Építészetháza, stb…) nem talál érdeklődésének megfelelőre, finom falatokkal még mindig vigasztalódhat. Nincs más dolga, mint betérni egy kávéházba és megkóstolni a világ legrégibb tortáját, a linzer tortát, melynek receptjét először 1653-ban rögzítették. Az pedig már tényleg csak hab a tortán, hogy Adolf Hitler is szülővárosaként tekintett Linzre.

Látnivalói, nevezetességek:
Az öreg városról részletesen a saját hivatalos turizmus oldalukon: www.linz.at/tourist/e_stadtrundgang.asp, városháza, templomok, katedrális, iskolák, Mozart ház és még megannyi szép illetve patinás történelmi épület. Manapság extrán igaz, hogy változó multikulturális város ez, a környező cégek, komoly ipari fejlődés miatt is nagy energiák mozgatják az embereket ebben a térségben. Rendezvények, fesztiválok, sport és szórakozási lehetőségek sora várja a hosszabb vagy rövidebb időre ide érkezőket.

Egyetemi élet, felsőoktatás: www.econ.jku.at.

Szoba, hotel keresés gyorsan: Linz szállás árak ITT – Ezen a linken keresztül foglalhat magyarul online percek alatt.

Linz időjárása, előrejelzések (9 napos):  weather.msn.com/tenday.aspx?wealocations=wc:AUXX0016.

Budapest és Linz távolsága kb. 433 km autóval az online útvonaltervező ajánlásával. Az utazási idő kb. 4 óra 40 perc jó autópályákon haladva nagyobb részt.

Linz zoomolható térképe, GoogleMaps műholdképe:
[geo_mashup_map]

3 thoughts on “Linz szállások: utazás és hotelek ajánlója

  1. Visszajelzés: Spiegelau szállás, hotelek és látnivaló tippek a környéken

  2. Visszajelzés: Grafenau szállás, látnivalók a környéken

  3. Visszajelzés: Sankt Valentin szállás, hotelek és kirándulás a környéken

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük