Le Havre látnivalók útikalauz és képek

Le Havre

Várostörténet

Le Havre viszonylag fiatal: I. Ferenc 1517-ben adott parancsot arra, hogy itt kikötőt építsenek (addig Harfleur – ma Le Havre elővárosa – szolgált a flotta támaszpontjául). Az olasz Belarmato tervei szerint épült város a XVIII. században már Franciaország legfontosabb kikötője volt az atlani parton, innen indultak a hajók a távoli kontinensekre. Később innen indultak a hatalmas luxus-óceánjárók New York felé. Elsősorban azonban áruforgalma volt rendkívül nagy, s az ma is, így érthető, a nagy export-import vállalatok, az importárút feldolgozó üzemek települtek a városba. Utazás élménybeszámoló, hotel, szállás és látnivaló ízelítő képek:

A második világháború szinte a földdel tette egyenlővé Le Havre városát és kikötőjét. A harcok befejeztével nem is kísérleteztek azzal, hogy újjáépítsék az elpusztult negyedeket, új, modern várost alakítottak ki Auguste Perret irányításával, a dél-amerikai Oscar Niemeyer és más neves építészek bevonásával. Ha műemlékekben így szegény is Franciaország második kikötője, nem maradt szépség nélkül. A várostól északra a sziklás partra elővárosok települtek. A régi St-Joseph, St-Francois és Notre-Dame negyedek helyén épült új centrum a Quartier Moderne. Központja a Bassin du Commerce hatalmas medencéje, amelynek egyik végén a Centre de Commerce International, a Világkereskedelmi Központ épülete van, másik vége az Escape Niemeyer, ahol a brazil építész moziknak, kiállítótermeknek, színházaknak otthon adó modern épületegyüttese áll. A téren található a halottak emlékműve, a Monument aux Morts. Az épületkomplexumtól északra húzódik a város e részét átszelő, parkosított sugárút, az avenue Foch. Térré szélesedő részének egyik oldalát teljesen betölti a hatalmas, ultramodern városháza, az Hotel de Ville, betontornya több mint 70 m-es. A tér közepén áll a deportáltak és az ellenállás emlékműve. Az avenue Foch nyugati vége a Porte Océane, a tengerre nyíló “kapu”. Széles, strandolásra alkalmas partszakasz indul innen. Déli végén a magánjachtok kikötőjét hatalmas móló, a Digue Nord védi, szinte az egész várost, a kikötőt be lehet tekinteni róla. Musée des Beaux-Arts-André-Malraux (quai Southhampton). A különös alakú, modern épület üvegtetejű kiállítótermeinek megvilágítását egy alumínium-ellenző segítségével szabályozzák. A múzeum elsősorban kortárs anyagával tűnik ki, kiemelkedő helyen szerepel a le havre-i művész, Raoul Dufy életmű-bemutatója. Jelentős gyűjtemény van az impresszionista festők és a “vadak” alkotásaiból is. Az emeleten az impresszionizmus egyik előfutára, a normandiai Eugéne Boudin alkotásaiból van jelentős összeállítás, illetve vannak képek más francia festőktől szép számban.

Sémaphore: a múzeum előt magasodó jelzőtorony berendezései a tengeri hajókkal való kapcsolattartást szolgálják.
Église St-Joseph. Az újjáépítő Perret egyik legjelentősebb alkotása betonból készült, tornya 109 m magas.
Cathédrale Notre-Dame. A tengerpartról a városházához vezető rue de Paris, a modern negyed főútvonala mentén áll az 1575-1630 között épült, gótikus és reneszánsz elemeket mutató templom.

Musée de I’ Ancien Havre (a katedrális mellett): a régi kikötő XVII. századi épületében kapott helyet a kis várostörténeti múzeum.
Fort de Ste-Adresse. Az egykori halászkikötő ma Le Havre északi elővárosa a tengerparton, elegáns villákkal. A dombtetőn áll a régi erőd, előtte széles kilátóterasz van.

Abbaye de Graville: a város északkeleti peremén lévő apátságot a VI. században alapították, temploma, az Église Ste-Honorine alapjai XI. századiak. Az épületek nagy részét a XVII. században átalakították. A múzeum az itt előkerült régiségeket mutatja be.
A kikötő Le Havre fő nevezetessége, medencéi 2000 hektáros területet foglalnak el. Megtekintésére a quai de la Marine rakpartról indulnak a kishajók.
Pont de Normandie. A kikötőnegyednél ível át a Szajna felett Franciaország legnagyobb, 1995 januárjában felavatott függőhídja. Hét év alatt készült el, teljes hossza 2141 m. A középső 856 m-es ívet pókhálószerű kábelkötegek tartják, 56 m-rel az eddig ismert legmagasabb vízszint felett. A négysávos útat, kerékpárútat és járdát magában foglaló test 184 – összesen 42 km hosszú – kábelkötegen függ, amelyek fordított Y alakú, 214 m magas pilonokról feszülnek. Építéséhez 200 000 tonna betont, 5600 tonna acélt használtak fel.Híres híd

Linkek, hasznos és érdekes információk / weboldalak:
– Előző, első utazás és szálláshely ajánló cikk ITT.
– Wikipedia angolul: en.wikipedia.org/wiki/Le_Havre#Main_sights – templomok, múzeumok, sport és hajókikötő. Sokkal több részlet és adat franciául online: fr.wikipedia.org/wiki/Le_Havre.
– Turisztikai hivatal portál: www.lehavretourisme.com.
– Táncoktatás (társastánc), salsa: youtu.be/WrO2XQKPeAE, jó esemény, szórakozóhely is tartozott hozzá korábban. Remélhetőleg a táncórák és a partik is újra kinyitják kapuit hamarosan: www.lehavre.fr/annuaire/le-havre-salsa.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.