Hajóbérlés itthon Magyarországon: vitorlás és motoros jacht

Hajóbérlés

Gyakran felmerül a kérdés az egyszerű emberek körében, hogy egy csónakot hogyan tudunk bérelni (kölcsönözni), egy magasabb szint a vitorlás.

A legdrágább mulatságok egyike a motoros yacht (jacht) bérlése egy folyóvízen (akár Rába). Azt előre szeretnénk kérni, hogy a horgászokra és a víz nyugalmára minden esetben legyünk tekintettel.

Budapesten és a Dunán általában rendezvényekre bérelnek cégek hajót. Ritkábban az is előfordul, hogy egy esküvőt egy hajózással kötnek össze, egyszer voltam ilyenen, és nagyon hangulatos volt a zord időjárás ellenére.

A Duna és ezen belül a budapesti szakasz kiemelten fontos a magyar hajózásban/hajóbérlésben. A legtöbbféle hajót itt találjuk, kb. 15-500 főig zsúfoltság nélkül lehet kellemesen eltölteni az időt. A kikötésre több lehetőség is van, ill. bizonyos hajóknak fix kikötőik vannak.

– 15-45 fős hajók kisebb csoportoknak ajánlottak városnézésre, vagy kisebb eseményekre.

– 50-100 fős elegáns sétahajók kirándulások és nívós rendezvények lebonyolítására egyaránt alkalmasak.

– 150-500 fő befogadására alkalmas hajók között szépen felszerelt, nagy rendezvényhajókat is találunk. Ilyen exkluzív hajó például a Zsófia:

www.zsofiahajo.hu . Ezen nagy állófogadások és a luxus konferenciák egyaránt helyet kaphatnak.

Néhány amatőr fotóm következik, utána folytatódik a hajók bemutatása:


A budapesti rendezvényhajó közül az egyik legjobb az Európa Hajó, amin tánciskolák évente ismétlődő nyári rendezvényei több éve sikeresen zajlanak le: www.europahajo.hu, táncos rendezvények, luxus esküvők és partik színhelye.

Konferenciák és vállalati rendezvények egész évben vannak, ahol komoly szerepet kapnak az állóhajók is. Lásd. pl.: a Fortuna hajó volt ilyen. A másik Fortuna, a Szálloda és Étterem/Rendezvényhajó egy régóta kedvelt helyszín üzletemberek részére, de külföldi diákcsoportok ezrei is aludtak már rajta.

Akiknek túlságosan drága mulatság a hajóbérlés, azok csatlakozhatnak a fix programokhoz. Sétahajózás, városnézés, esküvők szezonja inkább a nyár, a fix programok legnagyobb része szintén május és október között érhető el. Lásd. pl.: www.mahartpassnave.hu

vagy pl. a külföldiek egyik kedvence: www.legenda.hu. Duna Bella, Dunai Legenda.

Balatoni hajóbérlés:
Régóta működik a hajóbérlés szolgáltatás a Balatonon, és ez a világon az egyik legolcsóbb ilyen szolgáltatás, ha jól ki van használva a hajó:
sport-yacht.hu/hajok, a korábbi www.navigart.hu, 5-6-7-9-10-11-12 fős hajók. Nagyon pörögnek a nyári szezonban, július-augusztusban elsősorban. Ahol megállnak, ott az éttermi költésük is óriási, hiszen nem a szegény rétegek szórakozása/kikapcsolódása ez. A jachtok és vitorlások luxusának is nevezhetjük ezt a kínálatot.

Ill. itt is szinte minden hétvégén csatlakozhatunk egy hajóskapitányhoz, persze szél legyen,  anélkül elég unalmas lenne. Balatonfüred egy ideális kiindulás helyszín ilyen utakra. Balatonfüreden sok a hajó, és több kikötőből indulnak ilyen utak.

Külföldön leginkább Horvátország a magyarok kedvelt hajóbérlési helyszíne: www.hajoberles.shp.hu/hpc/web.php?a=hajoberles.

Aki vadabb vizekre vágyik, csatlakozhat óceánokat átszelő vitorlás hajók személyzetéhez is. Ezekről érdemes vitorlás, hajós körökben érdeklődni. Biztosan egy életre szóló élmény egy ilyen úthoz csatlakozni. Magyar csapatok is szerveznek ilyen utakat, de őket nehezebb elérni, ill. a magyarok inkább a Földközi tenger vidékére koncentrálnak. Mint pl.: Cenk1 és a Cenk2 voltak ilyenek.

Óceáni hajóbérlés, Madeira például: madeira.best/category/things-to-do/ocean/boat-yacht-rental.

Vagy egy drágább kategória árai, USD árak programokra: https://www.oceanlight.ca.

Videó, vad vitorlázás az Atlanti Óceán vizein: www.youtube.com/watch?v=ZzZ4UG-Q7ig és egy kis vihar ízelítő erős gyomrúaknak kedves és kíméletes módon 2019-ből: youtu.be/PBwAxmUGBOU.

Hasonlóan felkavaró élményekkel tud szolgálni Méder Áron a világ körüli magyar hajós.

Szárnyashajók bemutatása. BudapestPozsonyBécs, irány a gazdag nyugat felé!?
Óceánjáró óriás Barcelona

9 hozzászólás a(z) “Hajóbérlés itthon Magyarországon: vitorlás és motoros jacht” bejegyzéshez

 1. Prandstötter Erika

  ÜDVÖZLÖM ÖNÖKET!

  EGY KIS HAJÓ IRÁNT ÉRDEKLŐDNÉK 25-30 FŐRE EGY NAPOS BÉRLÉSRE! AZ A KÉRDÉSEM,HOGY MILYEN ÁRBAN VOLNA!

 2. SailBalaton Vitorlássport - Hajóbérlés

  Új építésű Dolphin 28-asok, továbbá Dolphin 26 és Balaton 25-ös hajók bérbeadása Balatonfüreden. 3-órás és 1 napos vitorlástúrák kapitánnyal. Vitorlás csapatépítés szervezése és lebonyolítása. Mindíg aktuális és gyors online foglalási rendszer. Üdülésicsekk elfogadóhely.

 3. T Flotta

  Vitorlás kishajó bérlés:
  Sudár sport, Neptun27 és Balaton31 típusú vitorlásokat kínálunk hajóbérlésre a Balatonon, Siófok bázissal. Hajóink BAHART matricásak. Hajóvezetői engedéllyel nem rendelkezők számára hajóvezetőt biztosítunk a félnapos-napos túrákhoz.

  Személyhajózás:
  A Talizmán I és Talizmán II vitorlások a 40-50 fős utas befogadóképességükkel a Balaton legnagyobb vitorlásai. A menetrendi sétahajózás kiegészítéseként egyre több programot szervezünk járatainkra: Kincskereső kalóz program a gyerekek számára vagy laser show az éjszakai Balatonon. Születésnapok, legénybúcsúk, leánybúcsúk, családi és baráti összejövetelek, grillpartik helyszíne a Talizmán. Céges, hajós rendezvények és csapatépítések szervezése az egyik fő specialitásunk, tapasztalatunk és technikai felszereléseink alapján.

  http://www.tflotta.hu

 4. bocika

  Hol tudnék bérelni egy motoryachtot 2-4 személyre a dunakanyarban 2013-ban 3-5 napra? Ki tud ajanlani egy honlapot ?
  Kösuönettel

 5. Zoltan Filesch

  Senki nem jelentkezik a kérdésemre. Nem akarom elhinni, hogy a Dunakanyarban ne lehessen egy Motoryachtot egy pár napra bérelni.

 6. gg Szerző

  extrayacht com
  Ez 2005-2007-ben is ugyanilyen drága volt, érdemes ‘elit’ körökben utána telefonálni, sőt olykor érdemes inkább betársulni egy gyakorlott hajóshoz, és akkor anyagilag mindenképpen jobban járunk.

 7. Blue Ride

  Éld át a hajózás szenvedélyét velünk!

  http://www.blueride.hu

  Ø Vízitaxi szolgáltatások (belvárosi és agglomerációs transzferek a Dunán)
  Ø Vízi városnézés & kirándulás (belvárosi és vidéki hajókirándulások, idegenvezetés)
  Ø Esküvői- és élményhajózás (esküvő, leánykérés, eljegyzés, házassági évforduló)
  Ø Vízi gyermekprogramok (kiskapitány képző, születésnapi rendezvények)
  Ø Motoros vízi sportok (vízisí, wakeboard, tube)
  Ø Naplementés & éjszakai hajóprogramok (borkóstolás a Dunán)
  Ø Yacht party (leánybúcsú, legénybúcsú, születésnap, névnap)
  Ø Dunai gasztrotúrák (hajóutak vízparton fekvő éttermekhez, cukrászdákhoz, vendéglátóhelyekhez)
  Ø Úszóiroda (H2Office üzleti irodai szolgáltatás)

  Cégünk szolgáltatásai a Dunán hiánypótlóak, hiszen a vízi személyszállítást saját tulajdonú dunai közforgalmú kikötővel, jacht-típusú hajókkal, prémium minőségi szolgáltatási színvonalon mi végzünk.

  Programkínálatunk egyaránt kínál élményt és szórakozást gyermekeknek, felnőtteknek, romantikus programot kedvelőknek, ünnepi alkalmat szervezőknek vagy az üzleti életben tevékenykedőknek.

  Cégünk és munkatársaink elkötelezett abban, hogy modern, stílusos, hiánypótló, minőségi és biztonságos vízi személyszállítási szolgáltatásokat nyújtsunk valamennyi utasunk számára.

  Az általunk kínált programokról bővebben is olvashat az alábbi online felületeken:
  facebook.com/bluerideyachting

  Promóciós videónk pedig az alábbi linken érhető el:
  https://www.youtube.com/watch?v=Ojv6_gLlGmU

  üdvözlettel a fedélzetről,

  A Blue Ride csapata

 8. BRCruises

  Itt is egy cég akik budapesti egyedi hajóbérlést is kínálnak, a normál csomagjaik mellett:

  A Budapest River Cruise egyedülálló és felejthetetlen élményt kínál az Magyarország fővárosában utazó utazók számára. Lelkes csapatunk helyi vezetői elviszik Önt a város gazdag történelmén, kulturális nevezetességein és lenyűgöző építészetén keresztül. A Duna parti hajótúrák között mindenki számára van valami. Foglaljon most, és merüljön el Budapest varázsában.

  Vannak rövidebb pizza/brunch/booze cruise utjaik és hosszabb Dinner/vacsora útjaik változatos programokkal.

  Ami téged érdekelhet az a build-a-cruise csomag ahol magadnak foglalhatsz/építhetsz egyedi utakat csoportok számára.

  https://budapestrivercruise.eu/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük