Güssing látnivalói, szállás és utazás tippek Ausztria

Güssing – Németújvár

Nagyon kellemes vidéki kisvárosi hangulatú történelmi település Burgenlandban. Engem kifejezetten vonz, nem csak azért, mert itt kaptam egy számomra hasznos ajándékot. A várhegy, a tópart, a csend és néhány rendezvény itt kifejezetten jó. Összességében szuper élhető. A magyar határ közelsége miatt viszonylag sokan ismerjük a nevét, de keveset tudunk róla, az egészen bizonyos, egykoron határok sem voltak, akkor valamivel pezsgőbb kulturális élete volt. Körmendtől alig 24 km-re nyugatra található.

Ugrás a keresett témához gyorsan: Szállás | Látnivalók | Környéke

Szállás (üdülés) ajánlatok keresése / összehasonlítása gyorsan, egyénileg: Güssing – Németújvár szállások itt. Kiadó egységek külön-külön. Részletes leírások/árak és szobatípusok, foglalható lehetőségek. A település és környéke, hotel, szállodák, olcsó magánszállás, panzió, lakások, konyhás apartman, üdülő-villa, kemping-üdülő, kis egyszerű és tiszta B&B vendégház és turista- / diákszállás (hostel) interneten, a közvetlen elérhetőségeket a visszaigazolás tartalmazza. A látványosságok, kiemelt helyek, belváros (központ) közelében egyszerűen tudunk keresni. Friss vendég vélemények, értékelések a leírás mellett fórum szerűen segítenek a döntésben.

A Noel itt egy 44 m²-es teljesen felszerelt üdülőház, kiadó kisház kinn a természetben, a szőlőhegyen, romantika és boldogság. Kert az álmok beteljesüléséhez, ahol Wifi-internet is van, így digitális nomád paradicsom is egyben párosan utazóknak. 493 euró egy hétre, ami se nem olcsó, se nem drága, ez az osztrák falvak színvonala.Noel faház

Városok, települések a közelben, környéken szállás ajánlóval online, amik az ide utazókat szintén érdekelni szokták: Stegersbach, Kukmér – Kukmirn, Graz (81 km), Körmend és Szombathely. Aki itt üdül annak Bad Blumau és Fürstenfeld is kihagyhatatlan, alig 25-28 km-es távolságban.

Repülőtér távolsága a központtól, Graz repülőtere egy és másfél órás autós út, 80-90 km az útvonal (fizetős vagy ingyenes) függvényében.

A környék zoomolható térképe, útvonalak keresése, GoogleMaps műholdkép, 3D domborzat vagy StreetView képek, fotók, kiváló minőségben az interneten.

Budapest és Güssing (Németújvár) távolsága kb. 263 km autóval az online útvonaltervező ajánlásával, az utazási idő így kb. 2 óra 48 perc autópályákon haladva. Mellékutakon (jelenleg fizetős autópályán kívül) haladva 3 óra 28 perc (249 km).

Útleírás, útikalauz, látnivalók és nevezetességek – események, hírek, program ajánló és képek. Miért jó ide foglalni?

49.3 km²-es területű önkormányzat teljes egészében, 3686 fős állandó lakosú volt 2019-ben. Részei: Güssing, Urbersdorf, Krottendorf, Sankt Nikolaus, Steingraben és Glasing. Fő látnivalója mindenképpen a vár (Burg Güssing), mindenképpen fontos a kolostor (Franziskanerkloster) és a régi templom (Kirche Maria Heimsuchung), ezeket látva nem fogunk csalódni, és néhánz kisvárosunk értéke is meg fog nőni a szemünkben (ahol szintén van tó, templom és régi épületek sora). Jelentős eseménye a Musical Güssing, de nem csak egyszer egy évben, igyekeznek több kulturális programba bevonni több korosztályt: musicalguessing.com, a gyermek jelmezbáltól, a táncos eseményeken át a színházig egyre színesebb a választék. A legfontosabb természetesen az élő környezet, ennek a megismerését segítik a környező kerékpárutak, és a természetvédelmi területekre igyekeznek figyelmet fordítani, ami Ausztria sok térségének fontos értéke. A tópart a rendezvények, sok rendezvény ideális helyszíne.


Testvérvárosa Belgiumban található (Städtepartnerschaft: Nijlen), ideje lenne mellé egy magyar települést gyorsan felvenni, és közös programokkal segíteni a barátkozást és a nyelvtanulást sok más mellett. Az 1990-es évek óta dolgoznak a független energiaellátáson, termékeny a földje, így tény lehetne egy miniállam is. A megújuló energiák terén több település is látványos projektekkel, fejlesztésekkel kísérletezik ebben a térségben (biomassza, napelem, napkollektor, szélkerék és szélerőmű).
Részletes útikalaz leírás, aktuális adatok és története németül: de.wikipedia.org/wiki/Güssing, magyarul: hu.wikipedia.org/wiki/Németújvár. Híres szülötteit nem igazán tudnám kiemelni, a korábban ismert, itt született labdarúgókat sem szeretném nagyon jelentős személyiségként hirdetni.

Utazás élménybeszámolók fotók 2018-ból:

Időjárása, aktuális hőmérséklet és előrejelzések, szél és csapadék értékek, napfelkelte és naplemente ideje, páratartalom: www.wetter.at/wetter/oesterreich/burgenland/guessing.

Önellátó, reggelis, félpanziós és all-inclusive napi és csomag ajánlatok. Last minute és előfoglalás, szállás árak összegyűjtése másodpercek alatt: Güssing – Németújvár szállások minden ajánlata itt. Hotel szoba, olcsó B&B magánszállás kiadó szoba, lakások, konyhás apartman, kis szálloda, vendégház és diákszállás (hostel) kereshetően. Az árak gyűjtőhelye, garantáltan jól működő szálláskereső online rendszerekből. A szép luxus lakosztálytól az Airbnb stílus kiadó privát szobán át az olcsó hostel ágyig minden. Gyakran nagy baráti társaságok, csoportok részére ugyanez az online hotelkereső kínál szobákat jó feltételekkel az egész világból, nem kizárólag Európából.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.