Golac Szlovénia rejtett gyöngyszeme délen, Isztria pereme

Golac

Azt hinnénk egy eldugott apró határ menti településről, hogy nincs ott semmi látnivaló, ahogy sok helyen Horvátországban. Egy ország fejlettségét jól mutatja, hogy ilyen helyeken is vannak igényes és szép szálláshelyek, szolgáltatások, és ez a Balkán egyik legszebb része amúgy is, nem feltétlenül tájképileg, amiben Montenegró és Albánia verhetetlen, de élhetőség szempontjából mindenképpen. Koper és Rijeka 50 km-en belül van, Trieszt központja kb. 34 km, ezek 40-55 perces utak autóval jó időben. Szép zöld erdők és mezők közepén jó lehetőség ez a pihenésre, aki nem minden napját a strandon akarja tölteni, annak ideális bázis az üdülésre. Szó szerint alig van állandó lakója, kevesebb mint száz fő, ami körülbelül 3 fő/négyzetkilométert jelent, alacsony szám ez bizony. Ilyen termékeny helyen, ahol a hegyi pásztorok már régen, több mint ezer éve élvezték a táj hihetetlen védelmét és szépségét.

Ugrás a keresett témához gyorsan: Szállás | Látnivalók | Környéke

Mit tegyünk? Hová menjünk, amikor kikapcsolódni/feltöltődni/gondolkodni/meditálni szeretnénk? Szerencsére rengeteg a lehetőség, a külön álló faházak erdei kempingekben éppúgy megfelelőek egyénileg vagy párban, mint mondjuk egy nagyobb kertes ház kisgyermekes családoknak, ahol egyszer egyik pár, máskor a másik szülők felügyelik a játszó gyerekeket. Golac pároknak és családosoknak is jó lehet, hiszen jó messze van a zajos és koszos városoktól. Néhány öreg és pár fiatal gyümölcsfa, kevés gyerek, érdekes annak, aki még nem látott ilyen helyet.

Szállás (üdülés) ajánlatok összehasonlítása gyorsan, egyénileg: Golac szállások itt. Kiadó egységek külön-külön. Részletes leírások/árak és szobatípusok, foglalható lehetőségek. A település és környéke, hotel, szállodák, olcsó magánszállás, panzió, lakások, konyhás apartman, üdülő-villa, kemping-üdülő, kis egyszerű és tiszta B&B vendégház és turista- / diákszállás (hostel) interneten, a közvetlen elérhetőségeket a visszaigazolás tartalmazza. A látványosságok, kiemelt helyek, belváros (központ) közelében egyszerűen tudunk keresni. Friss vendég vélemények, értékelések a leírás mellett fórum szerűen segítenek a döntésben.

A Tourist Farm Pri Cepčovih itt tényleg egy picit farm a turisták számára, szoba és reggeli szolgáltatás jó áron, 16 m²-es franciaágyas egység két főre 54 euró/éj. Megfizethető hely kedves személyzettel.

Utazás élménybeszámoló, hotel, szállás és látnivaló ízelítő képek:

Városok, települések a közelben, környéke szállás ajánlóval online:
Portorož, Piran, Izola, Koper, Postojna, Sečovlje, Ilirska Bistrica, Kozina, Gračišče, Obrov, Hrušica, Podgorje, Suhorje, Sočerga és Podgrad.

Repülőterek távolsága a központtól autóval: Ljubljana Jože Pučnik Airport – 122 km, Franjo Tuđman Airport Zagreb (Zágráb) 217 km.

A környék Golac térképe, útvonalak keresése, GoogleMaps műholdkép, 3D domborzat vagy StreetView képek, fotók, kiváló minőségben az interneten.

Budapest és Golac távolsága kb. 563 km autóval az online útvonaltervező ajánlásával, az utazási idő így kb. 5 óra 24 perc autópályákon haladva. Mellékutakon (jelenleg fizetős autópályán kívül) haladva 9 és fél óra (582 vagy 640 km, de mindenképpen túl hosszú egy napra a változatos utak, hegyek és a rengeteg érintett lakott település miatt).

Útleírás, útikalauz, látnivalók és nevezetességek – események, hírek, program ajánló és képek. Miért jó ide foglalni? Nézzünk körül a térképen és a fürkésszük a Google Steetview fotóit, és hamar megértjük.

Időjárása, aktuális hőmérséklet és előrejelzések, szél és csapadék értékek, napfelkelte és naplemente ideje, páratartalom: freemeteo.si/vreme/golac/7-dni/seznam/?gid=3200500&language=slovenian&country=slovenia.

Önellátó, reggelis, félpanziós és all-inclusive napi és csomag ajánlatok. Last minute és előfoglalás, szállás árak összegyűjtése másodpercek alatt: Golac szállások minden ajánlata itt. Hotel szoba, olcsó B&B magánszállás kiadó szoba, lakások, konyhás apartman, kis szálloda, vendégház és diákszállás (hostel) kereshetően. Az árak gyűjtőhelye, garantáltan jól működő szálláskereső online rendszerekből. A szép luxus lakosztálytól az Airbnb stílus kiadó privát szobán át az olcsó hostel ágyig minden. Gyakran nagy baráti társaságok, csoportok részére ugyanez az online hotelkereső kínál szobákat jó feltételekkel az egész világból, nem kizárólag Európából.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.