Feldbach szállás keresés és nevezetesség tippek

Feldbach

Legutóbb szinte véletlen keveredtem ide, egyetlen pici bevásárlás lett a vége, de egy évvel korábban a közelben nyaraltam, ami csodálatos élmény volt megismerve a természeti kincsekben gazdag térséget. Az osztrák város Stájerország Délkelet-stájerországi járásának központja. 2019 januárjára 13511 főre nőtt az állandó lakossága, 2017 januárjában 13328 lakosa volt (2001-ben 12594).

Ugrás a keresett témához gyorsan: Szállás | Látnivalók | Környéke

Szállás (üdülés) ajánlatok keresése / összehasonlítása gyorsan, egyénileg: Feldbach szállások itt. Kiadó egységek külön-külön. Részletes leírások/árak és szobatípusok, foglalható lehetőségek. A település és környéke, hotel, szállodák, olcsó magánszállás, panzió, lakások, konyhás apartman, üdülő-villa, kemping-üdülő, kis egyszerű és tiszta B&B vendégház és turista- / diákszállás (hostel) interneten, a közvetlen elérhetőségeket a visszaigazolás tartalmazza. A látványosságok, kiemelt helyek, belváros (központ) közelében egyszerűen tudunk keresni. Friss vendég vélemények, értékelések a leírás mellett fórum szerűen segítenek a döntésben.

Lava Inn itt (normál, superior és deluxe szoba, 20-30 m²-es kiadó egységek, büféreggelis árak)
Hotel & Wirtshaus Hödl-Kaplan itt (3***-os szálloda, 2016-tól online foglalható, normál és modern deluxe szobák, tágas családi apartman, 22-32-80 m²-es egységek)
– Hotel Csejtei 4**** (tiszta szálloda és étterem, barátságos személyzet, régóta az interneten, fejleszthetnék a megjelenésüket)

Utazás élménybeszámoló, hotel, szállás és látnivaló ízelítő képek:

Városok, települések a közelben, környéke szállás ajánlóval online: Unterlamm, Graz, Gamlitz, Bad Radkersburg, Bad Gleichenberg, Bad Waltersdorf, Riegersburg, Fehring, Kapfenstein, Paldau, Hatzendorf, Albrechtshöhe, Gossendorf és Leitersdorf im Raabtal.

Repülőtér távolsága a központtól 43 km, Graz Airport (GRZ), 48 perces autós út fizetős utakon kívül, mellékutakon.

A környék zoomolható térképe, útvonalak keresése, GoogleMaps műholdkép, 3D domborzat vagy StreetView képek, fotók, kiváló minőségben az interneten.

Budapest és Feldbach távolsága kb. 321 km autóval az online útvonaltervező ajánlásával, az utazási idő így kb. 3 óra 35 perc fizetős autópályákon haladva. Mellékutakon (jelenleg fizetős autópályán kívül) haladva kb. 4 óra 15 perc (288 km).

Útleírás, útikalauz, látnivalók és nevezetességek – események, hírek, program ajánló és képek. Miért jó ide foglalni?

A Rába folyó partja a régészeti leletek tanúsága szerint már az újkőkorban lakott volt, a Rába-völgy ezen szakasza nem véletlenül a szívem csücske, hiszen a mai napig óriási kulturális és természeti értékeket őriz. Ha nem fosztották volna ki rengetegszer, ha nem rombolták volna le számtalanszor, akkor hamarabb jutott volna a jómód mai szintjére. A város gazdaságának nagy lendületet adott a Magyar Nyugati Vasút 1873-as indulása. A turizmus jelentősen fejlődött a szomszédos Bad Gleichenberg fürdőinek hatására. 1884-ben Feldbach városi rangot kapott 1898-1900 között pedig újjáépítették a plébániatemplomot, és a mai napig folyamatos építkezések és felújítások szemtanúi lehetünk. Mezőgazdasági térségként jelentős, és remélhetőleg egyre fenntarthatóbb formában az is marad.

A bevásárlás maga visszataszító, káros szenvedély, de ilyenkor érdemes ide menni a sok ember miatt mégis, amikor uborkaszezonban összegyűlik a nép, a videó egy igazán ritkán tapasztalható tömeget mutat meg a kisvárosban: Látható, hogy tanulni is lehet, és ismerkedni ilyenkor lehet a leginkább. A gasztronómiai bemutatók mellett a sok fiatal és a nézelődő turisták ugyanúgy hozzájárulnak a kellemes érzésekhez.

Itt a videóban régi képek, életképek elevenednek meg a vasút kapcsán a Rába híd (hidacska) után: youtu.be/CG2KsNKrZhs. I. Világháború ideje, történelem, kérdések és mai állapotok (2018-ból).

Magyarul adatok elég részletesen: hu.wikipedia.org/wiki/Feldbach_(St%C3%A1jerorsz%C3%A1g)
Németül részletesen még bővebben: de.wikipedia.org/wiki/Feldbach_(Steiermark).

Helyi turisztikai iroda, hivatal elérhetőségei: www.steiermark.com/en/styria/cities-and-places/feldbach_c1068.

Időjárása, aktuális hőmérséklet és előrejelzések, szél és csapadék értékek, napfelkelte és naplemente ideje, páratartalom: www.wetter.at/wetter/oesterreich/steiermark/feldbach.

Önellátó, reggelis, félpanziós és all-inclusive napi és csomag ajánlatok. Last minute és előfoglalás, szállás árak összegyűjtése másodpercek alatt: Feldbach szállások minden ajánlata itt. Hotel szoba, olcsó B&B magánszállás kiadó szoba, lakások, konyhás apartman, kis szálloda, vendégház és diákszállás (hostel) kereshetően. Az árak gyűjtőhelye, garantáltan jól működő szálláskereső online rendszerekből. A szép luxus lakosztálytól az Airbnb stílus kiadó privát szobán át az olcsó hostel ágyig minden. Gyakran nagy baráti társaságok, csoportok részére ugyanez az online hotelkereső kínál szobákat jó feltételekkel az egész világból, nem kizárólag Európából.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.