Esmeraldas, Ecuador óceánpartja, egy kikötője fejlődése

Esmeraldas

Ugrás a keresett témához gyorsan: Szállás | Látnivalók | Környéke
Ki ne szeretne túrázni szép helyen az Egyenlítő közelében? Ahol nem csak az egzotikus gyümölcsökből van bőség, hanem 2020-ra szinten mindenből, amibe a sok szállodát is beleértjük. 8 km²-es belső városi területe nagyon sűrűn lakott, 70.45 km²-es teljes területe már mutatja, hogy nagy a területe, ahol 170 ezer fő körüli állandó lakosság élt a 2010-es évek végén. A környező megye (Province) terület élettel teli, 16132 km²-es óriási terület, ahol több mint hat millióan élnek. Vegyes lakosságú terület. A közeli olajfinomító és vegyi üzem nyilván ront a tájképen, de a fejlődés egyik motorja ez volt egy időben, a közeli természetvédelmi területek, egyéb szépségek és finomságok kompenzálják ezt. A város strandja, a Playa de Las Palmas kiválóan ki lett építve az utóbbi időkben, sétányokkal, pálmafákkal, éttermekkel, ahogy ezt a kényelmet keresők elvárják a huszonegyedik században. Miért ilyen szegények itt mégis az emberek? A kérdés jogos, a helyi gondolkodókat érdemes megkérdezni erről.

Szállás ajánlat keresése / összehasonlítása gyorsan, egyénileg: Esmeraldas szállások itt. Kiadó egységek külön-külön. Részletes leírások/árak és szobatípusok, foglalható lehetőségek. A település és környéke, hotel, szállodák, olcsó magánszállás, panzió, lakások, konyhás apartman, üdülő-villa, kemping-üdülő, kis egyszerű és tiszta B&B vendégház és turista- / diákszállás (hostel) interneten, a közvetlen elérhetőségeket a visszaigazolás tartalmazza. A látványosságok, kiemelt helyek, belváros (központ) közelében egyszerűen tudunk keresni. Friss vendég vélemények, értékelések a leírás mellett fórum szerűen segítenek az utazás/üdülés foglalás előtti döntésben.

A 20-25 m²-es szobákat kínáló szállodák közül jónak mondható a Olan´s Hotel Group itt háza, az árakra se lehet panasz jellemzően. 5 éjre például 221 euró 2 főre, reggeli külön kérhető.

A Departamento Familiar itt egy 80 m²-es három hálószobás kiadó lakás 6 főre. 2019. májusától online foglalható.

Utazás élménybeszámoló, hotel, szállás és látnivaló ízelítő képek:

Városok, települések a közelben, környéken szállás ajánlóval online, amik az ide utazókat szintén érdekelni szokták: Atacames (közeli turistaközpont sokkal több szálláshely lehetőséggel), még olcsóbb lehetőségeket kínál Mompiche egy feledhetetlen üdülésre.

A környék zoomolható térképe, útvonalak keresése, GoogleMaps műholdkép, 3D domborzat vagy StreetView képek, fotók, kiváló minőségben az interneten.

Budapest és Esmeraldas távolsága légvonalban kb. 10583 km. Online útvonaltervező használatával az érkezési repülőtértől az elérhetőségeit elemezhetjük, Autóval az utazási idő a főváros repülőterétől 5 és fél – 6 óra, (UIO, Aeropuerto Internacional de Quito, Mariscal Sucre International Airport, Conector Alpachaca, Quito, Ecuador), fizetős utak használata nélkül bejárható útvonal.

Saját repülőtere az Aeropuerto Coronel Carlos Concha Torres, távolsága a város különböző központi részeitől autóval vagy gyalogosan 7-10 km.

Útleírás, útikalauz, látnivalók és nevezetességek – események, hírek, program ajánló és képek. Miért jó ide foglalni?

Szűkszavúan, a térség látványosságait spanyolul itt sorolják fel: ec.viajandox.com/esmeraldas-P46. Néhány fotó segít a megértésben.
Környék adatai, Wikipedia útikalauz részlet: en.wikipedia.org/wiki/Esmeraldas_Province illetve spanyolul picit a történelmet is kifejtve: es.wikipedia.org/wiki/Provincia_de_Esmeraldas.
Angolul még több kis videóval: ecuador.travel/en/destinations/pacific-coast/esmeraldas/.

Időjárása, aktuális hőmérséklet és előrejelzések, szél és csapadék értékek, napfelkelte és naplemente ideje, páratartalom: ecuador.travel/en/destinations/pacific-coast/esmeraldas/. Az egész évben hasonló időjárási viszonyok nem jelentenek állandóságot, a szél és a csapadék mértéke itt is nagyon változó. A táblázat szerinti állandó 28 °C-os történelmi átlag (minden hónapban) egyszerre szemetgyönyörködtető és furcsa.

Önellátó, reggelis, félpanziós és all-inclusive napi és csomag ajánlatok. Last minute és előfoglalás, szállás árak összegyűjtése másodpercek alatt: Esmeraldas szállások minden ajánlata itt. Hotel szoba, olcsó B&B magánszállás kiadó szoba, lakások, konyhás apartman, kis szálloda, vendégház és diákszállás (hostel) kereshetően. Az árak gyűjtőhelye, garantáltan jól működő szálláskereső online rendszerekből. A szép luxus lakosztálytól az Airbnb stílus kiadó privát szobán át az olcsó hostel ágyig minden. Gyakran nagy baráti társaságok, csoportok részére ugyanez az online hotelkereső kínál szobákat jó feltételekkel az egész világból, nem kizárólag Európából.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.