Cserkeszőlő látnivalói, szálláshelyek és üdülés

Cserkeszőlő

Kellemes nyári kikapcsolódás a Tisza mellett, lazítás a medencében, miközben az egészségünket is óvjuk: amennyiben pár nyugodt napot szeretnénk eltölteni fürdőzéssel, Cserkeszőlő ideális nyaralóhely. Bátran ajánlom családosoknak, a gyerekek is jól fogják érezni magukat ezen a helyen és környékén.

A Tiszazugban fekvő település a középkor óta lakott, akkor kunok és jászok éltek a térségben, amely egykor ismert volt borkultúrájáról. 1943-ban egy kutató fúrás során nagy mennyiségű, 83C°-os termálvizet fedeztek itt fel, ennek köszönheti lényegében ismertségét a 2300 lakost számláló helység.

A legfőbb turistacsalogató a Cserkeszőlői Gyógy- és Strandfürdő, építését 1955-ben kezdték el. 8 hektáron terül el, és könnyen megközelíthető bármely irányból érkezzünk is. Ne felejtsük el, hogy a parkolás viszont nem ingyenes. A fürdő minden nap nyitva tart, 07.30-tól 20.00-ig, pénteken és szombaton pedig 22.00-ig. A strandfürdőben minden korosztály élvezheti a kikapcsolódást a 9 medence, a jakuzzi és a csúszdák valamelyikében. Nem csak vízi élményekben lehet részünk, homokos pályákat is kialakítottak a strandfoci, röplabda és kézilabda számára, illetve a minigolf, a gimnasztika és az aerobik is választható szabadidős program. A strand étterme kedvező árakkal várja vendégeit, a tetején kialakított, a medencékhez híddal csatlakozó koktél terasz pedig különleges látványt nyújt a felüdülés mellé, igazán figyelemfelkeltő. Fedett medencék, gyermek- és tanmedencék szintén megtalálhatók a fürdőben, így az időjárástól függetlenül élvezhetjük a lazítást. Érdekesség, hogy ez volt nagyon sokáig Magyarország legmelegebb hévize, ezt kihasználva alakították ki a gyógyfürdőt. A reumás, mozgásszervi és gyulladásos betegségek esetén kiváló segítség ez a gyógyfürdő. A komplexumban szakrendelést is tartanak, a kifejezetten gyógyulni vágyó vendégek részére. A fürdő nagyon szép, igényes kialakítású, érdemes ide ellátogatni.

Szállás ajánlatok összegyűjtése másodpercek alatt, szálloda előfoglalás, egyénileg foglalhatóak: Cserkeszőlő szállások, minden ajánlat ITT. Hotel, olcsó magánszállás kiadó házak, szoba, lakások, konyhás apartman, kis egyszerű és tiszta vendégház és turista- / diákszállás interneten elérhető, a közvetlen elérhetőségeket a visszaigazolás tartalmazza.

Kevés dolog van, amit a gyerekek jobban élveznek, mint a strandolást, de a Cserkeszőlői Gyermek Autós Közlekedési Park egész biztosan leveszi őket a lábukról! A hely nevelési célzattal épült, a gyerekek itt játsszva tanulhatják meg a kresz legfontosabb szabályait, és azokat valós környezetben gyakorolhassák is. Rövid ismertető előadás után a kicsik plasztik jogosítványt kapnak, amely 2 évig érvényes a parkban. Az elektromos autókban ülve garantált a szórakozás az 5-12 éves korosztály számára. A park a fürdő mögött található, és minden nap 10.00 és 17.30 között nyitva tart.

Amennyiben pedig megkedvelték a helyet, akár itt is maradhatnak egy kicsit hosszabb időre a Jurta táborban. Kicsik és nagyok egyaránt élvezni fogják a régi korok megelevenedését, igazi élmény itt eltölteni egy éjszakát. A tábor 140 férőhelyet kínál, 14 db bérelhető jurtával, amely árammal és kézmosóval felszerelt, illetve 4 emeletes ágy található bennük, a vizesblokk külön helyen került elhelyezésre. Elsősegélynyújtó, információs és közösségi sátor is van. A jurták meglepően komfortosak, csoportoknak pedig a szállásdíj magába foglalja a Fürdő minden medencéjének használatát, így érdemes többen megszállni ezen a különleges helyen. Részletes információk ITT  találhatók.

Ha itt járunk, mindenképp nézzük meg a Csipkeházat, amelyet a neves alkotó, Révész Márta alapított és üzemeltet. Ez az ország egyetlen vertcsipke bemutatóterme, ahol nemcsak megtekinthetjük, hanem meg is vehetjük a kiállított darabokat, sőt, akár tanulhatjuk is a mesterséget! Bárki kipróbálhatja akár egyénileg, akár csoportban a csipkeverést. Vendégház is tartozik a helyhez, természetesen a témához illő megjelenéssel.

A községben több vendéglő és finom cukrászda várja a látogatókat, az egész település nagyon barátságos. A szállások mind ígéretesek, mindenki megtalálja a pénztárcájának megfelelőt. A legfelkapottabb a fürdő hotelján kívül a Cserkeszőlő Apartman, ITT, és a Hotel Royal Panzió, ITTTovábbi lehetőségek itt érhetők el.

Egy kis ízelítő a helyhez képekben, élménybeszámoló és fotók:

A környék zoomolható térképe, GoogleMaps műholdkép, 3D domborzat vagy StreetView képek, fotók: [geo_mashup_map]

Környéke települései szállás ajánlóval: Tiszakécske, Békésszentandrás, Csongrád, Szentes, Szarvas, Tiszazug, Kuntszentmárton, Lakitelek, Tiszaalpár, Bokros, Martfű és Tiszavárkony.

Budapest központja és Cserkeszőlő távolsága kb. 141 km autóval, rövid út ez, 1óra 43 perc körülbelül, pihenés nélkül megtehető biztonságosan és kényelmesen. Az online útvonal tervezők sokat segítenek nekünk, pl.: Google, a profi útvonalterv készítők az olcsó (ingyenesen használható) vagy a leggyorsabb utak feltérképezésére.

Egy hozzászólás a(z) “Cserkeszőlő látnivalói, szálláshelyek és üdülés” bejegyzéshez

  1. farkas szeréna

    Menni akarunk az osztállyal, ajánlatot kérnék milyen ez a fürdő.
    Vélemény kérés, kérnék azoktól, akik voltak, ha lehet.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.