Luzerni tó szállás: nyaralás, turizmus és látnivaló

A Luzerni-tó (Lucerni tó Luzern városánál) a svájci kirándulóhelyek közül egy kiemelkedően szép. Fürdésre nem ajánljuk, itt a hideg vízben hajózóknak jól fel kell öltözniük általában, mégis kiváló és népszerű nyaralási/üdülési célpont.

Gyors szállás áttekintő képekkel és egyénileg foglalható árakkal magyarul: Luzern, Lucerne szállás, szálloda és hotelszoba ajánlatok ITT – díjmentes foglalás, a legjobb árakkal. Vendég fórum vélemények a szálláshelyek képei mellett.

Kattintson a fenti linkre vagy az alábbi komplett listára (piros hivatkozások)!

Luzerni-tó hotelek ITT, panziók és vendégházak, minden szálláshely összes ajánlata ITT kereshető együtt. Akciós egyéni internetes árak gyűjtőhelye, garantáltan jól működő online rendszerekből pillanatok alatt. Best Western, IBIS, olcsó és drága, apartman és pici szoba 34 eurós napi ártól a Palace Lucerne ***** világra szóló 5 csillagos szálloda álom-lakosztályaiig. Az Art Deco Hotel Montana, a Hotel Schweizerhof, Grand Hotel National vagy a csak 4 csillagos szállodák közül az Astoria Hotel is kitesz magáért.

A vendég élménybeszámolók, a luzerni szállások véleményezése alapján kiemelten keresett hotelek:
– Garni-Hotel Frohburg 3*** – Weggis-ben.
– Boutique-Hotel Schlüssel 4**** – Beckenried-ben.
– Bio B&B La Tortuga – 4 csillagos ház – Meggen-ben
– Seehotel Sternen 4*** – Horw-ban
– stb., stb. szerencsére jó a kínálat az olcsó panzió és kemping kategóriától a luxus szállodák királyi lakosztályaiig. Főbb települések: Luzern 61, Weggis 14, Merlischachen 2, Beckenried 6, Stans 4, Vitznau 5, Horw 2, Meggen 5, Kriens 3, Hergiswil 2, Buochs 3 és Altdorf 3.

Seehotel Sternen
Boutique-Hotel Schlüssel dizájn szoba
Seehotel Sternen kilátás a tóra

Adatok a tóról:
max. hossz 30 km
max. szélesség 20 km
felület 113.6 km2
átlagos mélység 104 m
maximális mélység 214 m
víz mennyiség 11.8 km3

A tó már többször befagyott, de ilyen nagy mennyiségű és mélységű víz szélben több mínuszt is kibír az átlagosnál.

Jó úszók és gyakorlott hajósok persze időnként megmártóznak Lucerni tóban. A tó maga csábító, a természet és az időjárás nem melegíti eléggé. A Magyarországról elérhető tavak közül ez is a legszebbek közé tartozik.

Budapest és Luzern távolsága 1028 km az online útvonal tervezővel. Ez nagylon hosszú út, ennek ellenére egy nap alatt kb. 10 óra vezetéssel elérhető.

Látnivalók, nevezetességei, kulturális események, programok magyarul kevés helyen, de németül és angolul sok oldalon, hírportálon szerepelnek.

Tó az angol Wikin is, tudnivalók, adatok: en.wikipedia.org/wiki/Lake_Lucerne – Lake, See Lucerne.

Turisztikai portál: www.lakelucerneregion.com. A régió települései, a közelben szállás foglalható olcsóbban kisebb falvakban és városokban. Apartmanok és kis vendégházak, családi panziók is várják a vendégeket: Niedwalden, Obwalden, Schwyz, Uri. Színes események és rendezvények a közösségi programoktól a zárt körű luxus mulatságokig. Hergiswill, Meggen, Weggis, Emmetten, Horw vagy Buochs van itt több lehetőség is a svájci településeken.

A hivatalos oldalon kiállítások, kereskedelmi és sport rendezvények (maraton stb.): www.luzern.com. Turizmuson túl is sok hasznos információ.

Időjárása és előrejelzések: meteo.search.ch/luzern.

Zoomolható műholdkép és GoogleMaps térkép sok információval:

Boutique-Hotel Schlüssel padlásszobaBoutique-Hotel Schlüssel Luzerni tó

Szólj hozzá!

Legyél te az első hozzászóló!

Visszajelzés
avatar
wpDiscuz