La Spezia szálláshely: utazás a ligur tartományban

La Spezia

A ligur tartomány gyöngyszeme, La Spezia, vagy, ahogy hazájában, liguriai dialektusban mondják Spèsa, a la Spezia öböl északi-partján terül el. Csoportos nyaraláson egy fakultatív kirándulás alkalmával vagy egy körutazás keretében juthatunk ide általában.

Népszerű la speziai szálláshelyek magyarul: La Spezia és környéke hotel szállás ajánlatai ITT – élménybeszámolók, a korábbi vendégek értékelései segítenek nekünk a döntésben.

Panziók, apartmanok és szállodák minden igényre. Olcsó, wellness és üzleti elegáns szállás csoportnak, rendezvényre is. My One Hotel ****, Hotel Ghironi 4****, Hotel Firenze & Continentale ***, Hotel Mary (olcsóbb) vagy a híres NH La Spezia ****  is jó értékeléssel, véleményekkel. Egy olcsóbb egyágyas szoba sokszor a Hotel Astra** házában van. 2**: a Hotel Crismar kedvelt ebből a kategóriából, mivel nagyon jó az elhelyezkedése a központban.

La Spezia szállások olcsótól a luxus szállodákig, kis hotel, panzió és apartman ajánlatok: La Spezia összes szállás ára, ajánlatok összegyűjtve ITT bármely dátumra. Kattintson az előző piros linkre! Garantáltan a legjobb árak, jellemzően jóval a közvetlen (portai lista) árak alatt, nincs trükközés, kedvezmények vannak. Az összes szállásfoglalási rendszer árát kigyűjti másodpercek alatt ez a rendszer. Szép fotók, képek, térkép és leírás segít a döntésben. Kutakodjon néhány dátumra bátran és figyelmesen! Hotelek, apartmanház, vendégház, szállodák kereshetően.

La Spezia környéke szállás, a kínálatban, városok / települések távolsága: Vezzano Ligure 5.1 km 2, Riccò del Golfo di Spezia 6.9 km 1, Portovenere 7.2 km 7, Piana Battolla 7.5 km 1, Riomaggiore 7.8 km 13, Volastra 8.3 km 1, Lerici 8.7 km 9, Fiascherino 8.7 km 1, Corvara 10.1 km 2, Corniglia 10.6 km 4Sarzana 10.6 km 6 és Pignone 10.8 km 1.

Repülőterek távolsága a belvárostól: Galileo Galilei – Pisa (PSA) 65.7 km, Cristoforo Colombo – Genova (GOA) 84.9 km és a Giuseppe Verdi – Parma (PMF) 86.7 km.

Hotel Crismar Albergo

Nevezetességei és látnivalók:
sziklás partokA talján város elsősorban hadikikötőjére lehet büszke, mely Olaszország legnagyobbja. A turisták mégsem ezért rajonganak La Speziáért, sokkal inkább a tőszomszédságában található Cinque Terre Nemzeti Park vonzza az érdeklődőket, illetve a városka közparkjában, a Giardini Pubbliciben is szívesen üldögélnek a helyiekkel egyetemben, hogy kiheverjék a városnéző séta fáradalmait.

Utóbbi hangulatáról és szépségéről a városban emelt Art Nouveau, szecessziós stílusú villák, paloták tömkelege gondoskodik, de a város katedrálisa, a 1975-ben felszentelt Cristo Re dei Secoli-templom, melyet Adalberto Libera terveinek mintájára emeltek, is lenyűgöző látványt nyújt.

Értékes műkincseket rejt a 13. században emelt Santa Maria Assunta apátsági templom is, a festmények iránt rajongók Andrea della Robbia, Luca Cambiaso és Giovanni Battista Casoni ecsetvonásaiban gyönyörködhetnek, ami tényleg komoly látnivalói.

Akik a kecses templomok helyett, a robosztus erődítményeket, várakat részesítik előnyben, keressék fel a 13. században, Niccolò Fieschi által épített Castello San Giorgiót, mely lerombolását követően, a rákövetkező, 14. században nyerhette el végleges erődítmény formáját.

A kultúra barátainak érdemes lehet felkeresni a várostörténeti múzeumot, a Museo Ubaldo Formentini-t, de a szépművészeti múzeum, a Palazzina delle Arti is tartogat ígéretes meglepetéseket azok számára, akik felkeresik.

Kirándulók a Nemzeti Park meglátogatása mellett, átruccanhatnak akár Genovába is, La Spezia kikötőjéből ugyanis számos kompjáratot indítanak a népszerű olasz városba, akárcsak a környező szigetekre, a Palmariára, a Tinóra és Tinettóra, melyek szintúgy érdemesek lehetnek látogatásunkra, pláne, ha külföldi útjaink során elsősorban az anyatermészet rejtett szépségeiben vágyunk gyönyörködni.

A Cinque Terre falvaiba különösen a sziklák, hegységek szerelmeseinek érdemes ellátogatniuk, egy 18 kilométeres séta jutalmaként ugyanis, mely a Riomaggiorétól a Monterosso al Maréig vezet, a Földközi-tenger lenyűgöző szikláinak látványában mártózhatnak meg, és élvezhetik a környező öt hegyvidéki és tengerparti városka varázsát. Bár az öt városka elsőre hasonlónak tűnik, mind-mind más meglepetéseket tartogat, ami valóban közös lehet bennük, hogy kiváló pihenőhelyként szolgálnak a fáradt utazóknak.

Már csak a Monteresso hangulatos kis tengerparti sávja is megérdemli a 18 kilométeres gyalogtúrát. Itt egy szabad strandot és egy napernyőkkel, székekkel felszerelt privát strandot is találunk. Kalandvágyóknak, akik szeretnek elmerülni az élet aprócska, elsőre talán észrevétlen szépségeiben, mindenképp érdemes vállalkozniuk erre a túrára, mely a feledhetetlen természeti látvány mellett, egyúttal izgalmas kihívásként is felfogható.

központ, a belváros

sétálóutca

Aki még többet olvasna a helyiek és az idelátogatók városról alkotott véleményéről, angol nyelven az alábbi linken megteheti:

La Spezia térképe a GoogleMaps-on online, turistatérképe olasz oldalakon illetve a helyi utazási irodákban és szállodákban található. A környék zoomolható térképe, műholdkép, 3D domborzat vagy StreetView képek, fotók, kiváló minőségben: [geo_mashup_map]

Hotel Ghironi ágya

szálloda szállás

Képek, virtuális utazás még: www.virtualtourist.com/travel/Europe/Italy/Liguria/La_Spezia-149570/Things_To_Do-La_Spezia-TG-C-1.html.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.