Graz szállás, hotel blog fórum tippek

Graz Ausztria második legnépesebb városa, az osztrák tartomány, Stájerország székhelye. A Mura-folyó két partján fekszik, a Grazi-hegyvidékről kilépő Grazi-medence északi részét teljesen kitölti. Egyetemvárosként is jelentős, négy felsőoktatási intézményében több mint 35 000 hallgatót képez.

Gráci hotelek kedvezményes árakon magyar leírással, díjmentes foglalás azonnali visszaigazolással, közvetlen elérhetőségekkel: Szállások Grazban ITT – az összegyűjtött árakért nézzen körül, olcsó, normál és luxus kategória is ! 1-2-3-4 csillagos szálloda kategória, közel 5 csillagos hotel színvonal is. Kedvező, olcsó és luxus árak, lakosztályok és olcsó ágyak gyors keresése egyéni vendégeknek, kis csoportoknak, családoknak. A munkásszálló és turista kategória németül jobban kikereshető, elérhető.

Árak a piacon jelenleg, minden ajánlat összegyűjtve egy helyre gyorsan, (soknyelvű online szállásfoglalás): Graz összes szállás ajánlata az internetről ITT Díjmentes foglalás, és garantáltan a legjobb árak egyszerre.

A belvárosi nevezetességek, a város híres látnivalói mellett bőven találunk szabad ágyakat. Népszerű grazi szállodák, keresett helyek Grazban például: a Mercure Graz City **** méltán közkedvelt drágább ház, ahogy a Augarten Hotel Art & Design **** is. Greenrooms Graz az egyik legnépszerűbb olcsóbb vendégház (60 szobás fiatalos hotel), egy modern szállás wifi internettel. A Schlossberghotel minden igényt kielégítő, csak győzzük megfizetni, 100 euró egy egyágyas szobáért egy kisebb vagyon.

Városok, Graz környéke szállások, települések szerinti hotel ajánlatok: Hart 5.0 km 1, Thondorf 5.7 km 1, Raaba 6.0 km 1, Gössendorf 9.6 km 1, Unterpremstätten 11.1 km 3, Lassnitzhöhe 11.4 km 2, Lieboch 12.2 km 1, Nestelbach bei Graz 12.6 km 1, Friesach 13.8 km 1, Ligist 18.5 km 1, Sankt Ruprecht an der Raab 19.1 km 2 és Sankt Marein bei Graz 19.7 km 1.

Szállodák, hotelek fotó galéria Graz:

Repülőterek, saját és közeli repülőtér távolsága: Thalerhof (GRZ) 7.0 km, Maribor International Airport (MBX) 67.9 km és Klagenfurt (KLU) 95.8 km.

Térkép, fotók segítik az eligazodást, az utazás szervezését. Taxival, busszal, vonattal vagy Oszkár telekocsival is jól elérhető, gyakran át kell szállni persze, ha Magyarországról a tömegközlekedést akarjuk választani. Ott ügyesnek kell lenni.

Kis történelem, Graz története:
A vidék avar uralmát a szlávok váltották fel a VI. században. A város elnevezése is tőlük származik, a Gradec „kis vár” szóból. Grazot 955-ben a magyarok legyőzésével a Német-Római Birodalom császára, Ottó szerezte meg magának. Városi rangot 1281-ben kapott. Az igazi fejlődés a 16. században köszöntött rá, nemcsak az egyetem épül ekkor, olasz művészek és építészek özönlenek a városba, ennek nyomát viseli magán a híres Landhaus is, híres reneszánsz udvarával, melyet Domenico dell’Allio mester tervezett a reneszánsz építészet legfontosabb épületének számít Ausztriában. A protestáns iskolában ekkor Johannes Kepler tanít.

Graz Óvárosát az UNESCO 1999-ben a világörökség részének nyilvánította a gótikustól a modernig a legkülönfélébb stílusokat felvonultató épületeinek harmonikus együttesére hivatkozva.

Graz egyik legnevezetesebb emlékműve az Eggenberg-kastély. A háromemeletes, fényűző barokk épületet Hans Ulrich von Eggenberg birodalmi herceg építette 1623-ban. Különleges belső terét csillagászati és mitologikus témák ihlették. Európa legmeredekebb fogaskerekű vasútja a Schlossbergbe vezet. Itt emelkedik az 1561-ben emelt, 80 mázsás harangtorony is, Graz jelképe. Az 1809-es Habsburg győzelem után az őslakosok jelentős összeget fizettek a franciáknak, hogy a tornyot, a harangtoronnyal egyetemben, megóvják Napóleon pusztító dühétől.

Látnivalói:
A régi épületek mellett a modernek sorából a Művészetek Háza emelkedik ki. Múzeumokban egyébként sem szűkölködik a város, a népművészet, a képzőművészet, a kortárs fotográfia is otthonra és értő közönségre lel Grazban. A kulturális ínyencségekre vágyók is kielégülhetnek a városban, a Krimimúzeumban, vagy az Irodalomházban találhatnak menedékre.

Egyeteme oldalai: www.kfunigraz.ac.at, portal.tugraz.at.

Szálloda szoba keresés, szabad helyek árai: Szálláshelyek árai Grazban ITT – minden hotel, apartman (lakás) és olcsó diákszállás (hostel, kollégium) ketegória is.

Időjárásban kevés nagy meglepetés van, előrejelzést is találunk: www.wunderground.com/global/stations/11240.html.

Webkamera: www.graz.at/cms/ziel/1097909/DE/. Szállásfoglalásért kattintson a fenti piros linkekre!

Zoomolható térképe, várostérkép:
[geo_mashup_map]

Nagykanizsa, Szentgotthárd, Szombathely stb. nyugat-magyarországi régió gyorsan elérhető  autóval, nyugodtan ajánlható, hogy keressünk egyetemi ösztöndíjakat magunknak vagy felnőtt gyermekeinknek.

Ez volt a magyar ajánló, hotel szálláshelyek: Graz és környéke látnivalók, nevezetességei miatt gyakori utazási célpont számunkra. Grazban sokan csak vásárolni állnak meg.

1 thought on “Graz szállás, hotel blog fórum tippek

  1. Visszajelzés: Bad Waltersdorf szállás foglalás kirándulás és látnivalók

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük